!0 keer relaxen in de achtertuin, hangmat.
Thuisleven.com > Buiten > 10 manieren om te ontspannen in de achtertuin.

10 manieren om te ontspannen in de achtertuin.

Het leven is al hectisch genoeg. Een goed voornemen voor het nieuwe jaar is om vaker te relaxen. Er zijn tal van manieren waarop je dit kunt doen, maar één van de fijnste is toch wel een luie middag in de achtertuin doorbrengen. Lekker luilakken. Pak de hangmat met standaard uit de schuur, doe je oordoppen in en geniet van het moment. Of maak het nog fijner door één van deze 10 dingen te ondernemen om je huis. En zoals altijd geldt, vul gerust aan met jouw relaxtips.

1. Beentjes omhoog.

Wat fijn is in een (lig)stoel met je voeten omhoog zitten. Als het echt warm is, doe je er een verkoelend voetbad bij. Zorg ervoor dat je iets te drinken pakt voordat je gaat zitten. Anders is het snel weer gedaan met je rustmoment.

2. Hangmat.

Het is heerlijk ontspannen om in een hangmat te liggen. Je zweeft letterlijk tussen hemel en de aarde. Neem er een goed boek bij en je bent voor een paar uurtjes zoet. En als het erg goed bevalt kun je zelfs de nacht doorbrengen in je hangmat. Buiten slapen schijnt, afhankelijk van je woonomgeving, gezond te zijn.

3. Tuinhuis.

Heb je een tuinhuisje of overkapping? Dan is het nog fijner om daar in je eentje een momentje te nemen en te relaxen. Zet de muziek iets harder en ervaar het ultieme gevoel van vrijheid. Rommelen in de tuin kan ook ontspannend werken. Zet je gedachten op nul en trek wat onkruid tussen de bloemetjes weg.

4. Samen zonnen.

Een andere fijne plek om te relaxen is samen in een tweepersoons hangmat. Lekker met je gezicht naar de zon natuurlijk. Smeer je goed in, doe je ogen dicht en laat je heerlijk verwarmen door de zonnestralen en elkaars nabijheid.

5. Welness.

Wil je echt helemaal ontspannen? Plaats dan een zwembad, sauna of jacuzzi in je achtertuin. Je zult merken dat je nauwelijks meer de deur uit hoeft om lekker te ontspannen.

6. Wandelen.

Ook een wandeling in de buitenlucht doet wonderen voor je gespannen lichaam en geest. Geniet van de bezigheid en de mooie omgeving en laat alle negatieve, drukke gedachten even achter je.

7. Schrijf het van je af.

Een andere goede manier om je hoofd leeg te maken is door te schrijven. Koop een mooi schrift en schrijf alles wat je dwarszit van je af. Je hoeft het niet eens terug te lezen om je er beter van te voelen.

8. Ontspannen door inspanning.

Door even helemaal los te gaan reset je je hersenen. Pak je springtouw erbij en maak pas op de plaats. Er zijn tal van oefeningen die je op je tuinstoel of op een matje kunt doen om even helemaal tot je bodem te gaan.

9. Meditatie.

Een fijne manier om te relaxen is door te mediteren. Reguleer je ademhaling en houd de controle over je eigen lichaam. Je kunt ook van je zwembadje een ijsbad maken. Er zijn allerlei apps die je bij meditatie kunnen helpen.

10. Yoga.

Een fijne manier om je lichaam en geest tot rust te laten komen is door yoga te doen. Er zijn allerlei apps en websites waar je yoga-oefeningen kunt vinden. Doe een paar yoga oefeningen en voel je direct een stuk rustiger.

Wat is jouw favoriete manier om te ontspannen?

Linda Meester

Blogger op TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics