Thuisleven.com
!0 keer relaxen in de achtertuin, hangmat.
Thuisleven.com > Buiten > Tuin > 10 manieren om te ontspannen in de achtertuin

10 manieren om te ontspannen in de achtertuin

Het leven is al hectisch genoeg. Een goed voornemen voor het nieuwe jaar is om vaker te relaxen. Er zijn tal van manieren waarop je dit kunt doen, maar één van de fijnste is toch wel een luie middag in de achtertuin doorbrengen. Lekker luilakken. Pak de hangmat met standaard uit de schuur, doe je oordoppen in en geniet van het moment. Of maak het nog fijner door één van deze 10 dingen te ondernemen om je huis. En zoals altijd geldt, vul gerust aan met jouw relaxtips.

1. Beentjes omhoog

Wat fijn is in een (lig)stoel met je voeten omhoog zitten. Als het echt warm is, doe je er een verkoelend voetbad bij. Zorg ervoor dat je iets te drinken pakt voordat je gaat zitten. Anders is het snel weer gedaan met je rustmoment.

2. Hangmat

Het is heerlijk ontspannen om in een hangmat te liggen. Je zweeft letterlijk tussen hemel en de aarde. Neem er een goed boek bij en je bent voor een paar uurtjes zoet. En als het erg goed bevalt kun je zelfs de nacht doorbrengen in je hangmat. Buiten slapen schijnt, afhankelijk van je woonomgeving, gezond te zijn.

3. Tuinhuis

Heb je een tuinhuisje of overkapping? Dan is het nog fijner om daar in je eentje een momentje te nemen en te relaxen. Zet de muziek iets harder en ervaar het ultieme gevoel van vrijheid. Rommelen in de tuin kan ook ontspannend werken. Zet je gedachten op nul en trek wat onkruid tussen de bloemetjes weg.

4. Samen zonnen

Een andere fijne plek om te relaxen is samen in een tweepersoons hangmat. Lekker met je gezicht naar de zon natuurlijk. Smeer je goed in, doe je ogen dicht en laat je heerlijk verwarmen door de zonnestralen en elkaars nabijheid.

5. Welness

Wil je echt helemaal ontspannen? Plaats dan een zwembad, sauna of jacuzzi in je achtertuin. Je zult merken dat je nauwelijks meer de deur uit hoeft om lekker te ontspannen.

6. Wandelen

Ook een wandeling in de buitenlucht doet wonderen voor je gespannen lichaam en geest. Geniet van de bezigheid en de mooie omgeving en laat alle negatieve, drukke gedachten even achter je.

7. Schrijf het van je af

Een andere goede manier om je hoofd leeg te maken is door te schrijven. Koop een mooi schrift en schrijf alles wat je dwarszit van je af. Je hoeft het niet eens terug te lezen om je er beter van te voelen.

8. Ontspannen door inspanning

Door even helemaal los te gaan reset je je hersenen. Pak je springtouw erbij en maak pas op de plaats. Er zijn tal van oefeningen die je op je tuinstoel of op een matje kunt doen om even helemaal tot je bodem te gaan.

9. Meditatie

Een fijne manier om te relaxen is door te mediteren. Reguleer je ademhaling en houd de controle over je eigen lichaam. Je kunt ook van je zwembadje een ijsbad maken. Er zijn allerlei apps die je bij meditatie kunnen helpen.

10. Yoga

Een fijne manier om je lichaam en geest tot rust te laten komen is door yoga te doen. Er zijn allerlei apps en websites waar je yoga-oefeningen kunt vinden. Doe een paar yoga oefeningen en voel je direct een stuk rustiger.

Wat is jouw favoriete manier om te ontspannen?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics