Thuisleven.com
Oplossingen voor optrekkend vocht in pleisterwerk.
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Het pleisterwerk aan de muur laat los: wat is er aan de hand?

Het pleisterwerk aan de muur laat los: wat is er aan de hand?

Het is tijd om in te grijpen als het pleisterwerk aan de muur los begint te laten. Ook binnen kantoren en andere werkplekken kan dit gebeuren. Over het algemeen zijn water en zout de oorzaak van dit soort problemen, specifiek optrekkend vocht. Deze factoren zorgen ervoor dat er schade aan bouwmaterialen kan ontstaan. Optrekkend vocht ontstaat veelal in de kelder.

Dit leidt er niet alleen toe dat het pleisterwerk aan de muur los begint te laten, maar dit kan ook leiden tot diverse vochtproblemen, schimmelplekken en een muffe lucht. Dat is niet alleen slecht voor het gebouw, maar ook voor de gezondheid van je medewerkers. Hoe kan dit probleem opgelost worden?

Welke oplossingen zijn er voor dit probleem?

Het goede nieuws is dat je bedrijf niet bij de pakken neer hoeft te gaan zitten. Je kunt een specialist op dit gebied inschakelen. Zij analyseren het probleem en passen vervolgens de beste oplossing toe. Er zijn meerdere oplossingen voor dit probleem. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

Beton vochtwerend maken

Het injecteren van beton is een uitstekende manier om dit materiaal waterdicht te maken. Een specialist kan de scheurvorming injecteren in bijvoorbeeld een lekkende kelder, maar ook andere bouwkundige constructies kunnen op deze wijze vochtwerend worden gemaakt. Door de scheurvorming te injecteren, wordt de beschadiging aangepakt en wordt het beton daarnaast vochtwerend gemaakt. Dit komt onder meer doordat het injecteren van muren ervoor zorgt dat er een vochtscherm ontstaat. Beton vochtwerend maken is ook een goede preventieve maatregel.

Kelderafdichting buitenzijde

Een andere optie is een kelderafdichting aan de buitenzijde. Een gespecialiseerd vochtweringsbedrijf kan dit voor jouw onderneming uitvoeren. Hierbij wordt de buitenkant van een kelder onder het maaiveld afgedicht. Het doel van deze maatregel is om problemen met lekkende kelders tegen te gaan. Het kan als preventieve methode worden toegepast.

Kelderafdichting binnenzijde

Naast de buitenzijde van een kelder is het ook mogelijk om een kelderafdichting aan de binnenzijde toe te laten passen door een vochtweringsbedrijf. Dit is een optie voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Bij een kelderafdichting aan de binnenzijde wordt de kelder van binnenuit afgedicht. Hierbij wordt een waterdicht kelderafdichtingssysteem bestaande uit acht lagen toegepast. Zo wordt optrekkend vocht tegengegaan.

Loslatend pleisterwerk aan de muur laten oplossen door een vochtweringsbedrijf

Pleisterwerk dat loslaat is meestal het gevolg van optrekkend vocht. Deze problemen beginnen vaak in de kelder. Hierboven heb je kunnen lezen dat meerdere oplossingen mogelijk zijn. Zoek je een specialist voor de zakelijke markt die deze oplossingen kan toepassen? Wat ons betreft is Kreeft Betonrenovatie & Injectietechnieken BV een aanrader. Zij zijn een specialist op het gebied van betonrenovatie, injectietechnieken en vochtwering. Al sinds 1981 kan zowel nieuwbouw als bestaande bouw bij hen terecht. Neem gerust eens een kijkje op hun website om te zien wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Voor meer info kun je een offerte aanvragen.

Lees ook:

Heb jij last van vocht in je huis?

Afbeelding van jack via Pixabay 

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics