Het wonder van het ei.

Een tijd geleden schreef ik een recensie over het boek “Het wonder het de appel“. Velen malen hebben we dit boek al uit de kast genomen. Hierna hebben we het geschonken aan ons kleine neefje die er op zijn beurt weer heel erg veel in leest samen met zijn papa en mama. Leuk om op zo’n manier een boek een tweede leven te geven. Nog leuker als er van hetzelfde boek een geheel nieuwe versie komt!

Het wonder van het ei.

Het verhaal in het boek is eigenlijk zoals we deze allemaal kennen: Een vogel die een ei gelegd heeft en dit uitbroed met alle moeder-liefde in haar.
Echter de onderdelen in het boek maken het verhaal pas interessant. Zo kun je op de eerste pagina de blaadjes op en neer zien gaan, net als het lieveheersbeestje die over de bladeren kruipt. Op de tweede pagina kun je de mama-vogel iets omhoog laten gaan waardoor je het ei krijgt te zien. Op de derde pagina kun je een deel van het boek eruit halen zodat het ei “open-kraakt”. Hierna krijg je heel langzaam het kopje van het kuikentje te zien en als laatst een mama-vogel die haar kleintje zeer liefdevol knuffelt. Om van weg te zwijmelen!

Info en waar te koop.

Auteur: Hans-Christian Schmidt
Illustrator: Andreas Német
ISBN: 9789051166323
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Het wonder van het ei is o.a. te koop bij De Vier Windstreken en Bol.com voor €12,95

Hoe vind je nu een boek die geschikt is voor je kind?

Weet je niet zo goed welk boek past bij de leeftijd van je kind. Dan kan het prettig zijn om in recensies of van andere ouders/leidsters, in de bibliotheek, boekwinkel, titels van prentenboeken te horen die geschikt zijn voor je kind. Dan nog kan het zijn dat je aarzelt of het boek niet te moeilijk of te gemakkelijk is. Misschien helpt het om te weten dat een boek eigenlijk net een beetje te moeilijk mag zijn. Als je het meerdere keren voorleest en je praat samen over het verhaal, heb je de meeste kans dat je kind door een boek geboeid wordt. Maar soms is het ook heel leuk om een eenvoudig boek, zoals “Het wonder van het ei” te nemen. Niet zozeer vanwege het verhaal maar juist omdat het boek zo ontzettend innovatief is.

Lees ook:

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Geverifieerd door ExactMetrics