Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Het wonder van het ei

Het wonder van het ei

Een tijd geleden schreef ik een recensie over het boek “Het wonder het de appel“. Velen malen hebben we dit boek al uit de kast genomen. Hierna hebben we het geschonken aan ons kleine neefje die er op zijn beurt weer heel erg veel in leest samen met zijn papa en mama. Leuk om op zo’n manier een boek een tweede leven te geven. Nog leuker als er van hetzelfde boek een geheel nieuwe versie komt!

Het wonder van het ei

Het verhaal in het boek is eigenlijk zoals we deze allemaal kennen: Een vogel die een ei gelegd heeft en dit uitbroed met alle moeder-liefde in haar.
Echter de onderdelen in het boek maken het verhaal pas interessant. Zo kun je op de eerste pagina de blaadjes op en neer zien gaan, net als het lieveheersbeestje die over de bladeren kruipt. Op de tweede pagina kun je de mama-vogel iets omhoog laten gaan waardoor je het ei krijgt te zien. Op de derde pagina kun je een deel van het boek eruit halen zodat het ei “open-kraakt”. Hierna krijg je heel langzaam het kopje van het kuikentje te zien en als laatst een mama-vogel die haar kleintje zeer liefdevol knuffelt. Om van weg te zwijmelen!

Info en waar te koop

Auteur: Hans-Christian Schmidt
Illustrator: Andreas Német
ISBN: 9789051166323
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Het wonder van het ei is o.a. te koop bij De Vier Windstreken en Bol.com voor €12,95

Hoe vind je nu een boek die geschikt is voor je kind?

Weet je niet zo goed welk boek past bij de leeftijd van je kind. Dan kan het prettig zijn om in recensies of van andere ouders/leidsters, in de bibliotheek, boekwinkel, titels van prentenboeken te horen die geschikt zijn voor je kind. Dan nog kan het zijn dat je aarzelt of het boek niet te moeilijk of te gemakkelijk is. Misschien helpt het om te weten dat een boek eigenlijk net een beetje te moeilijk mag zijn. Als je het meerdere keren voorleest en je praat samen over het verhaal, heb je de meeste kans dat je kind door een boek geboeid wordt. Maar soms is het ook heel leuk om een eenvoudig boek, zoals “Het wonder van het ei” te nemen. Niet zozeer vanwege het verhaal maar juist omdat het boek zo ontzettend innovatief is.

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics