Thuisleven.com
Maffe Meester Daan speelt bananenslagbal
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Maffe Meester Daan speelt bananenslagbal

Maffe Meester Daan speelt bananenslagbal

Dat school behoorlijk vervelend kan zijn, hebben onze kinderen zich maar al te goed gerealiseerd. Dit was merkbaar in de cijfers en in hun gedrag. Na onze verhuizing zijn ze ook van school veranderd. Vrij snel zagen we geheel andere kinderen voor ons en waren de cijfers ook niet meer wat ze geweest waren. Dat bewijst maar weer dat een school waar ze met plezier naar toe gaan toch echt belangrijk is. Ik merk zelfs dat jongste na schooltijd vaker in de klas blijft hangen om nog even te kunnen kletsen met haar leraar of om het tafeltjesdiploma te halen. En als ze dan uit school komt rennen met een tattoo (stempel) op haar armen dan kriebelt de schoolperiode nog wel eens. Maar na het lezen van het boek “Maffe Meester Daan speelt bananenslagbal”  kriebelt het helemaal!

Maffe Meester Daan speelt bananenslagbal

Na al die tijd dat Maffe meester Daan in moest vallen voor andere scholen, mag hij nu eindelijk eens een leraar zijn van eigen klas. Deze eer krijgt hij voor groep 5. Dat de lessen niet geheel lopen zoals ze op andere scholen, en zelfs klassen, lopen valt de leerlingen al snel op. Tussen de lessen door verzint hij de grappigste en leukste ideeën om de les leuker te maken. Zo denkt hij aan bananenslagbal, spiekles (het is dan verplicht om te spieken), spelling-estafette en nog veel meer leuke dingen. Zelfs bij een normale rekenles krijgen ze  lekkere, verse friet om mee te rekenen. Tussen de taalles verstopt hij zich onder het bureau van de directeur met wat andere kinderen. En bij de techniekles mogen ze zelfs aan het huis van maffe meester Daan werken. Als dat maar goed gaat…

Wat vind ik van het boek?

Maffe Meester Daan speelt bananenslagbalDe afwisseling van een serieus en humoristisch boek vind ik altijd wel prettig. Zeker bij waargebeurde verhalen of verhalen blijft de emotie vaak lang hangen. Want wat als ik in die situatie zou zitten?
Dit is juist zo’n boek dat je leest omdat je iets luchtigs wilt lezen. Maar dit is ook een absolute aanrader voor kinderen die helemaal niet zo van lezen of school houden. Misschien kunnen ze met de bijzondere lessen van Meester Daan wel hun eigen leerkracht voorzien van wat leuke tips! Of wilt de juf/meester het wel eens voorlezen voor de klas?

Hoe dan ook is dit boek ontzettend grappig. Volgens dochter alleen jammer, dat er in de titel bananenslagbal staat maar dit in het boek niet veel tot de orde komt.

Informatie

Auteur: Judith van Helden
Illustraties: Hanne Snel
ISBN: 9789085434061
Uitgeverij: Royal Jongbloed

Lees op Thuisleven ook andere boeken over leuke meesters. Zoals: De meester is er klaar voor, ‘Meester Kikker’ van Paul van Loon en Een dikke tien van Meester Mark

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics