Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Informatief > Een dikke tien van Meester Mark

Een dikke tien van Meester Mark

Meester Mark…die ken je toch wel? Nee, het is niet de man van juf Ank. Maar wel de ‘man’ van de bestseller ‘Meester Mark draait door’. Deze meester verzamelt de leukste kinderlogica uit het onderwijs, hij plaatst ze ook regelmatig op zijn Facebook- en Instagrampagina. Maar de leukste plaatjes heeft hij bewaard voor dit boek vol met leuke kinderlogica.

Een dikke tien van Meester Mark

Het is geen boek dat je even lekker gaat lezen, het is meer een plaatjesboek. In één keer lezen is eigenlijk ook niet leuk, het boek moet je gewoon regelmatig openslaan. Wat een heerlijke briefjes kwam ik tegen in dit boek, lief, grappig maar ook ontroerende. En de antwoorden van kinderen op vragen zijn soms echt hilarisch. Dit boek kun je niet lezen zonder regelmatig te lachen.

Sommige afbeeldingen uit het boek waren herkenbaar voor mij als leerkracht. Zo zag ik een afbeelding staan uit een rekenboek met de opdracht: ‘Bedenk vijftien aftreksommen en reken ze uit’. Op de afbeelding zie je dat er 15 minsommen staan waarbij het antwoord overal 0 is. Het is natuurlijk helemaal goed, maar als leerkracht had je liever wat meer verschillende sommen gezien. Maar toch, zo zijn kinderen. Ze zeggen of doen vaak wat er als eerste in ze opkomt. En waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Kinderlogica

Het boek heeft een mooie lay-out en is, ondanks alle kinderlogica, toch afwisselend en elke bladzijde is weer anders. Daar is goed over nagedacht. Ook het gebruik van kleur heeft een positieve invloed op de vormgeving van het boek. Het is absoluut geen saai vormgegeven boek. Mocht je een opmerking of opdracht niet goed begrijpen, dan heeft Meester Mark ernaast uitleg bij staan. ‘Een dikke tien van Meester Mark’ is een mooi goed gevuld boek van 158 pagina’s.

Voor elke juf of meester staan er herkenbare krabbels en uitspraken van kinderen in. Maar ook als je geen leerkracht bent, dan is dit een heerlijk boek om in te duiken. Want wie is er nou niet gek op kinderlogica? Het is heerlijk genieten en lachen met de uitspraken van kinderen. En als je Meester Mark volgt, dan zal je ook wat eerder geplaatste afbeeldingen van zijn site tegenkomen in dit boek.

Info en waar te koop

Titel: Een dikke tien van Meester Mark
Auteur: Mark van der Werf
Uitgeverij: Scriptum
ISBN: 978 94 6319 088 6
Het boek kost €12,95. Ook kun je op deze pagina terecht voor een preview, mocht je twijfelen of dit boek wat voor je is blader dan online hierin.

Lees ook:

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

18 reacties

 • Lijkt mij leuk om te lezen! Ik ben zelf leerkracht. Laatst vroeg ik aan een 4-jarige met heel veel rode stipjes in haar gezicht of ze de waterpokken had. Ze dacht even na en zei toen: ‘Nee, die heb ik thuis niet, maar ik heb wel een waterpistool’.

 • In mijn stage periode , heb ik ooit een kring gesprek mogen doen. We waren gezellig aan het babbelen en iedereen kwam aan het woord.
  Toen op eens het woord “pincet” viel. Ik vroeg in het algemeen of iemand ook wist wat dat betekend. Rob stak zijn vinger in de lucht en zei “Dat is een splintertrekker, juf.”

  Helaas is mijn win kans heel klein omdat ik niet verder online ben.
  Jammer dat deze groep toch wordt buiten gesloten.
  Iedereen moet toch even veel kans maken? Zo hebben we dat toch altijd geleert?
  Desondanks , wens ik iedereen !!! succes.

 • Leuk om mijn schoonvader mee te verrassen. Hij was ong. 45 jaar werkzaam in het basis onderwijs. Toen met de VUT gegaan maar na 2 jaar weer een paar uurtjes per week aan de slag als leraar bij een school waar anderstaligen Nederlands leren. En als hij het gelezen heeft, mag ik het vast lenen….

  Ik ben als kind op de kleuterschool een keer weggelopen omdat de juf het liedje “Heidi” ging draaien (toen nog op een platenspeler zal rond 1981 zijn geweest). Alle aandacht ging toen naar mij omdat ik zo heet, en daar hield ik niet zo van….

 • Na een middag spelen met een vriendje: ‘Mama, Dilano en ik hebben een GEHEIME verrassing voor de juf… ze weet nog niet dat haar baby straks uit haar BILLEN geboren wordt.’

  Top verrassing voor de juf dus! Op mijn instagram @meldrid_tekendagboek kunnen jullie een bijbehorend stripje bekijken. Ik ben jullie ook gaan volgen, leuke actie!!

 • Een opmerking van een ouder uit mijn klas jaren geleden: mijn kind heeft iets aan zijn hand en kan daardoor niet uit de voeten.

 • Niet echt grappig, maar mijn zoon is een keer door een dakkoepel gevallen, toen hij heel ondeugend op het dak van de school geklommen was.
  Alles ging gelukkig goed, maar leuk is anders.
  Wij waren hier niet erg blij mee. Het was een rakker in die tijd.
  Hopelijk mag dit voorval ook meedoen om dit boek te winnen.
  Ik heb geen Social Media, alleen geliked en geloved op Bloglovin.

 • De opdracht was: maak een goede zin met het woord ‘streng’. De meeste kinderen schreven: ‘De meester/juf is heel erg streng. Er was één jongetjes die schreef: ‘Mijn moeder draagt een streng.’ (en als je dan weet hoe die moeder er uit ziet…..)

 • Goedemorgen

  Ik doe graag mee aan deze winactie, sinds de komst van onze pleegkinderen werk ik niet meer buitenshuis en ik mis de verhalen van de dingen die je meemaakt echt wel… Dus dit boek zou me weer even meenemen terug in de tijd… 😀

 • Ik heb vroeger stiekem de hamster meegenomen in mijn rugzak naar school
  Benieuwd naar de kinderlogica in dit boek

 • Lijkt me super leuk en aangezien ik best veel doe op school, luizenmoeder, TSO en soms helpen bij de seizoensactiviteiten zie ik die kinderlogica bijna dagelijk voorbij komen. Ik denk dat de andere mama’s die veel helpen hem ook wel willen lenen!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics