Selecteer een pagina

Meester Roel is er klaar voor de eerste schooldag na de vakantie, van het nieuwe schooljaar. Hij is er klaar voor om boos te worden, hard te roepen. Meester Roel weet hoe hij luid moet stappen BONK, BONK, BONK. Hij is er klaar voor. Zijn haren gaan in de gel, een tattoo op zijn arm. Net zoals stoere voetballers, alleen een echte doet wel zeer. Dus plakt hij er één op zijn arm. De halsband van de hond om zijn nek en dan stapt hij op zijn motor en scheurt naar school.

Op het plein staan kinderen bij hun juf of meester. Een eerste schooldag is best lastig. Bij een rij staat nog geen juf of meester. De klas van meester Roel. Hij is er klaar voor! De kinderen schrikken! Is dat onze nieuwe meester? Ze verstoppen zich razendsnel. Terug nu! roept Roel, niemand komt. Snoep! Lekker snoep! Maar iedereen zit veilig op zijn verstopplek. De meester plukt een jongen uit de struiken en zegt als iedereen komt krijg je geen straf en zo komen alle kinderen in de klas.

Iedereen zit muisstil in de klas. Maar dan zien ze een spin. Ze wil haar lokaal niet delen! Maar wat doet meester Roel?….

Wat vonden wij ervan:

Jonathan: Het is een grappig boek, vooral dat de meester bang is voor een spin. Het is gewoon een heel leuk boek. Ik vond het wel makkelijk te lezen. De tekening zijn erg leuk! De meester ziet er erg stoer uit! Ik vind dat het een leuk boek is met een goede boodschap. Je kan je wel stoerder voordoen dan je ben. Maar uiteindelijk komt je ware ik toch boven en die is veel fijner. Zo ook in dit boek.

Meester Roel lijkt eerst op een eng lid van een motorbende met zijn tatoeage, spikes en grote kettingen. Maar na het spin incident wordt hij gewoon Roel. De dag erna wordt hij zelfs nog dapperder door zijn angst onder ogen te zien. Het is een mooi boek met een prachtige boodschap dat iedereen iets heeft waar hij of zij bang voor is. En dat je daar open over mag zijn en dat er iets aan kan doen. In het boek staan voorbeelden hoe de angsten van de kinderen verholpen zijn.

Voor meesters en juffen:

Het leuke van dit boek lezen met je klas is dat ze er bij uitgeverij De Eenhoorn een Lestip voor hebben. Zo kunnen de kinderen met de juf/meester het boek bespreken. Dit is een erg leuke aanvulling voor in de klas. Tip de meester of juf van groep 5!

De meester is er klaar voor
Auteur: Frank Geleyn
Illustrator: Annelies Vandenbosch
Uitgever: De Eenhoorn
ISBNR: 9789462913714
AVI M5

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics