Als het weer langzaam begint op te warmen in maart, is het tijd om je moestuin voor te bereiden op het komende seizoen. Hier zijn enkele tips over wat je kunt doen in je moestuin in maart.

6 moestuintips voor maart

  1. Zaaien: Het is een goed moment om binnen te beginnen met zaaien van enkele groenten, zoals tomaten, paprika’s, aubergines en kool. Later in de maand kun je beginnen met het zaaien van sla, spinazie, radijsjes, erwten en wortelen buiten in de grond.
  2. Bemesting: Voordat je gaat zaaien, moet je de grond bemesten met organische meststoffen om de groei van de planten te bevorderen. Je kunt bijvoorbeeld compost toevoegen aan de grond of een organische meststof toepassen.
  3. Onkruid wieden: Het is belangrijk om onkruid uit je moestuin te verwijderen voordat het te groot wordt. Onkruid kan de groei van je planten vertragen en de voedingsstoffen uit de grond halen die nodig zijn voor de groei van je groenten.
  4. Bodemvoorbereiding: Maart is ook een goede tijd om de bodem voor te bereiden op de zomer. Zorg ervoor dat de grond goed los is en voeg indien nodig zand of compost toe om de structuur te verbeteren.
  5. Oogsten: Als je wintergroenten hebt geplant, zoals boerenkool, spruitjes en prei, is het tijd om ze te oogsten voordat het te laat is.
  6. Irrigatie: Het kan in maart nog behoorlijk droog zijn, dus zorg ervoor dat je je planten regelmatig water geeft, vooral als ze in potten staan.

Door deze stappen te volgen, ben je goed voorbereid op het nieuwe moestuinseizoen en kun je genieten van heerlijke, verse groenten uit je eigen tuin.

Wat te doen in de moestuin in de maand januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december?

Lees ook:

Hebben jullie een moestuin?

Foto: Pexels

Geverifieerd door ExactMetrics