Thuisleven.com
Fien & Teun Het Makkelijke Moestuinboek voor actieve kinderen.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Fien & Teun Het Makkelijke Moestuinboek voor actieve kinderen

Fien & Teun Het Makkelijke Moestuinboek voor actieve kinderen

Gezond eten met (jonge) kinderen is van cruciaal belang voor hun groei en ontwikkeling. Het stimuleren van een liefde voor gezonde voeding kan echter een uitdaging zijn. Gelukkig biedt het boek “Fien en Teun – Het Makkelijke Moestuinboek” een geweldige oplossing. In dit boek worden kinderen op een leuke en educatieve manier geïntroduceerd in de wereld van moestuinen. Het leert hen niet alleen waar voedsel vandaan komt, maar ook hoe ze hun eigen groenten en fruit kunnen verbouwen. In deze recensie zullen we de waarde van dit boek voor ouders en kinderen verkennen en ontdekken hoe het gezonde eetgewoonten kan bevorderen.

Fien & Teun Het Makkelijke Moestuinboek

“Fien en Teun – Het Makkelijke Moestuinboek” is een informatief en educatief boek dat kinderen en hun ouders introduceert in de wereld van moestuinieren. Geschreven door het Nederlandse duo Fien en Teun, bekend van hun populaire televisieprogramma, biedt het boek een eenvoudige en praktische gids voor het kweken van groenten en fruit.

Het boek is gericht op jonge kinderen en legt op een begrijpelijke manier uit hoe ze hun eigen moestuin kunnen beginnen. Het bevat kleurrijke illustraties en leuke activiteiten om kinderen te betrekken bij het proces, zoals zaaien, water geven en oogsten. Het moestuinboek neemt de lezers mee op een seizoensgebonden reis, waarbij ze leren welke gewassen in welke periode van het jaar kunnen worden geplant en geoogst.

Daarnaast biedt het boek ook waardevolle informatie over de natuurlijke levenscyclus van planten, bodemvoorbereiding en milieuvriendelijke tuinmethoden. Het stimuleert kinderen om na te denken over duurzaamheid en respect voor de natuur.

“Fien en Teun – Het Makkelijke Moestuinboek” is een geweldige introductie tot moestuinieren voor jonge lezers. Het moedigt kinderen aan om buiten te spelen, te leren over de natuur en zelfvoorzienend te zijn. Dit boek is een ideale keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een educatief en leuk avontuur in de wereld van moestuinieren.

Wat vinden wij ervan?

Ik ben erg enthousiast over “Fien en Teun – Het Makkelijke Moestuinboek”. Het is geweldig hoe het boek de seizoenen apart behandelt en bij elk seizoen twee verhaaltjes, een doe-het-zelfproject en een recept biedt. Ik vind het leuk dat de groenten duidelijk worden aangegeven met leuke illustraties en begrijpelijke taal over het zaaien en wat er moet gebeuren. De receptentips zijn ook een leuke toevoeging. Niet alleen groenten worden behandeld, maar ook fruit, eetbare bloemen en kruiden. Hoewel het een kleine selectie is, is het toch interessant om meer te leren over verschillende soorten planten. Het praktische moestuinkalender aan het einde van het boek is handig om georganiseerd te blijven. “Fien en Teun – Het Makkelijke Moestuinboek” is een geweldige inspiratiebron voor jonge tuiniers zoals mijn kinderen, en het laat ze genieten van het kweken en bereiden van hun eigen verse oogst.

Informatie

Fien en Teun – Het Makkelijke Moestuinboek
Hoofdauteur: van Hoorne
Hoofdillustrator: Anet van de Vorst
Uitgever: Witte Leeuw
ISBN: 9789493236530
Leeftijd: vanaf 4 jaar

Lees ook:

Welke groenten eet jouw kindje graag uit de tuin?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics