Thuisleven.com
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Natuur > Avonturenboerderij Molenwaard

Avonturenboerderij Molenwaard

In Groot-Ammers, in het midden van Nederland is sinds maart de Avonturenboerderij Molenwaard geopend. Het is het themapark van Fien & Teun. Fien & Teun, twee vrolijke boerenkinderen. Ze ontdekken al spelenderwijs het Hollandse landleven op de boerderij in het dorpje Molenwaard. Hier beleven ze de leukste avonturen met hun vriendjes Sebastiaan het Varken, Rosa de Koe en Pim de Hond en leren ze van alles over het verzorgen van dieren, de natuur en de herkomst van voedsel. Fien is 6 en Teun is 4 jaar oud, je kan ze ook zien bij RTL Telekids, daarnaast hebben ze ook een eigen theatertour gehad in 2017/2018.

Het Park

Bewoners:

Op het park wonen varkens, kippen, konijnen en schapen, die kan je aaien of voeren met de speciale Fien & Teun voederdoosje. En wij kunnen uit ervaring vertellen wanneer de geiten het voederzakje zien zijn ze er als de kippen bij! Tot schrik van onze jongste!

Shows & entertainment:

Er zijn drie soorten shows op de avonturenboerderij. Je hebt de Fien & Teun’s Boerentheatershow, het Boerenkartheater en de themashows iedere maand anders.

 • Fien & Teun’s Boerentheatershow: Een interactieve show van Fien en Teun over het boerenleven. Je kan daarna met ze op de foto.
 • het Boerenkartheater: Dit zijn drie verschillende mini theaters rondom een kar. Het zijn leerzame theater over bijen, kaas en de molen. Tijdens deze mini theatershow worden de kinderen op spelenderwijs dingen geleerd, ook wordt er gezongen!
 • Themashow: iedere maand hebben ze een ander thema, bij ons was dat in mei: Onderwatermaand met een show van Kikker is verliefd. Juni is: Vroeg vogels maand komt Pino uit Sesamstraat.

Activiteiten:

Er is heel veel te doen op de Avonturenboerderij, naast de shows kun je ook:

 • Wilgendoolhof, kan jij de uitgang vinden?
 • Zouweboezem, lopen tussen het riet
 • Vlindertuin
 • Vogelkijkhut, ssst welke vogel spot jij?
 • Pony rijden durf jij een rondje?
 • Trekkerbaan
 • Moestuin en de kas
 • Kleindierentoren
 • Blotevoetenpad
 • Bootje varen
 • en de Fien en Teun speeltuin

Horeca:

Je kan ook eten op de Avonturenboerderij. Je kan eten in het restaurant aan het begin van het park en halverwege het park staat op twee plekken een reizend eetfestijn waar je lekker poffertjes, frietjes of ijs kan eten. Ze hebben nog een heel leuk ander concept en dat is dat je een picknickmand kan bestellen en kan je in de Picknickweide gezellig eten. De picknickmand en het picknickkleed mag je dan meenemen als souvenir.

Cadeauwinkel:

Natuurlijk is er ook een winkeltje met allerlei spullen van Fien en Teun. Van boeken, cd’s tot verkleedkleren laarzen en een boerenoveral.

Ons bezoek aan Avonturenboerderij Molenwaard

Samen met mijn drie kinderen en mijn moeder gingen wij naar Avonturenboerderij Molenwaard. Bij binnenkomst krijgen de kinderen een boekje waar vragen in staan die je door het hele park heen kan beantwoorden, een soort speurtocht! Het leuke hieraan is dat het op leeftijd is, kinderen die al kunnen lezen krijgen een ander boekje als kinderen in de kleuterklassen. Je kan bij de kassa ook gelijk een voederzakje kopen. Eenmaal binnen zie je gelijk de speeltuin, het restaurant en de schuur waar de Fien & Teun show is.

Fien & Teun open het park om half 11, vanaf 10 uur kan je het voorplein op waar ook het restaurant en speeltuin zich bevinden. Na de openingsdans gingen wij door het park. De kinderen zagen veel lieve dieren en hebben de geiten gevoerd, pony gereden, koeien geaaid en bij de kleine dieren gekeken. Ook de show van Kikker hebben wij gezien een korte show maar ooo zo leuk! Onze oudste vond de Boerenkartheaters erg leuk. Er werd live gezongen en je leerde er veel van, ook mama en oma. Het bootje varen vonden de kinderen erg leuk, dit hebben wij meerdere keren gedaan. Ze hebben allemaal pony gereden, geholpen in de kas met water geven en vegen. Bij de Polderspelen hebben ze heel veel lol gehad, let wel op hier kan je echt wel nat worden!

Het is een super leuk park om naar toe te gaan maar voor kinderen vanaf groep 4 is het minder leuk. Let op als je gaat en je wil de shows dat je kijkt dat ze er zijn, die zijn er namelijk alleen in vakanties en weekenden.

Entreeprijzen:

Hoogseizoen : €11.50
Laagseizoen: €6.50
Parkeren : €3
Kinderen tot 2 jaar gratis!

Lees ook:

Hadden jullie al van de Avonturenboerderij Molenwaard gehoord?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics