Bedrijvigheid verhuisbedrijf
Thuisleven.com > Woning > Vastgoed > Bedrijvigheid in de straat- verkoopbord, container of verhuisbedrijf voor de deur

Bedrijvigheid in de straat- verkoopbord, container of verhuisbedrijf voor de deur

Ik loop wat af door de wijk. Is het niet het ‘Half uurtje in je buurtje’ dan wel de opvolger van de Berenjacht, de Gluurpietenspeurtocht. De kinderen wandelen vaak mee en mijn gedachten dwalen af. Even lekker alles op nul zetten en weer met warme voeten thuis komen om thuis te werken. Wat de laatste tijd wel opvalt is het grote aantal container op de parkeerplaatsen in de buurt. Héél veel mensen zijn hun huis aan het verbouwen. En er staan ook nog steeds veel huizen te koop of er staat wel ergens een verhuisbedrijf op de stoep.

Bord in de tuin

In alle straten staat wel minimaal één bord in de tuin of er staat een verhuisbedrijf met een dozenlift voor de deur. De bedrijvigheid is zeer fors en uiteenlopend te noemen. Ik kom nog steeds bedrijfsnamen tegen die ik niet eerder heb gezien, zoals verhuisbedrijf Amsterdam. Het is dus blijkbaar niet zo dat de makelaar of verhuizer specialist is in een bepaalde wijk. Ze werken blijkbaar eerder regionaal dan plaatselijk.
Hetzelfde geldt voor de containers, die zijn allemaal anders van formaat en kleur. En ook de klusbedrijven zijn allemaal afkomstig uit een andere plaats. Er zit geen uniformiteit in. Dat ben ik van vroeger uit wel gewend trouwens. Mensen informeren zich ieder voor zich eerst online en gaan niet zomaar meer af op het bedrijf dat de buren ook hebben aangesteld.

Woningontruiming

Naast verhuizen is het soms nodig om een woning te ontruimen. Er kleeft een nare smaak aan het woord maar het is lang niet in alle gevallen een gedwongen ontruiming. Als je als alleenstaande komt te overlijden en je hebt geen directe familie of testament opgemaakt, dan word je huis op enig moment ontruimd. Of dit nu een huurhuis of een koophuis betreft. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die ingeschakeld kunnen worden voor een woningontruiming. Ze komen alle spullen uit het huis halen en brengen dit naar de Kringloop, een opslagunit of naar de stort. Ik heb begrepen dat mogelijke erven eerst ruim de tijd moeten krijgen om zich te melden. Dit is de reden dat je wel eens een advertentie in een landelijk dagblad ziet. Deze advertentie dient om mogelijke rechthebbenden te bereiken en informeren.

Wandelen

Ondertussen lopen we nog een rondje en wij niet alleen. Je hebt tegenwoordig geen hond meer nodig om gewoon een stukje te lopen. Er valt genoeg te zien en te beleven. Lekker een frisse neus halen en weer aan de slag.

Lees ook:

Valt jou wel eens iets op in je wijk?

Afbeelding van János Bencs via Pixabay

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics