Thuisleven.com
Thuisleven.com > Er op uit > Vervoer > Wandelen > De perfecte outfit voor een herfstwandeling!

De perfecte outfit voor een herfstwandeling!

De herfst is officieel begonnen! Tijd om een herfstwandeling te maken door de bossen en te genieten van de mooiste herfstkleuren.

Zelfs met kinderen zijn dergelijke wandeltochten een perfect dagje uit. De kinderen kunnen heerlijk klauteren en door het vele lopen is een goede nachtrust een zekerheid. Ook is het erg interessant voor kinderen, zo kun je ze wat uitleggen over de bomen met de gekleurde blaadjes, paddenstoelen en kastanjes.

Maar wat is nou de perfecte wandel outfit?

Schoenen:

Investeer in goede schoenen. Deze hoeven niet duur te zijn, maar moeten comfortabel zitten en je moet er een hele dag op kunnen lopen. Ongeacht het weertype!

Kleding:

Draag kleding dat comfortabel zit. Zorg niet voor schurende plekken en let op de temperatuur. Let bovendien op de kleur van kleding, een witte broek mag misschien wel heel mooi zijn, maar zodra je op een groene steen gaat zitten is er van die mooie witte broek nog meer weinig charmantst over.

Rugzak:

In een goede rugzak kun je een hoop kwijt. Er zijn zelfs zeer mooie en praktische kinderrugzakken te koop. Zo zijn er rugzakjes te koop in verschillende soorten en maten en ook met diverse prijzen. Sommige rugzakjes zijn zelfs uitgerust met een loep, zitmatje of ander accessoires.

Verzamel in de rugzak de mooiste bladeren, kastanjes en maak er thuis leuke knutselwerkjes van. Zo kun je met kastanjes en cocktailprikkers leuke egels maken of spinnen 

Met goede schoenen, mooie kleding en een prachtige, praktische rugzak is de kledingselectie voor een geslaagde wandeling compleet.

Wat neem je allemaal mee op de dag zelf?

Zodra je de basis van je perfecte wandel-outfit hebt samengesteld kun je op pad gaan. Denk nog wel aan voldoende eten en (nog belangrijker) drinken, een aantal zakdoekjes en eventueel “snoetenpoetsers”, een handdoek of plaid om op uit te rusten, fototoestel en een routebegeleiding. Je wilt immers de mooiste plekjes van het bos zien en niet verdwalen naar saaiere gebieden…

Dit ook niet vergeten:

  • Pleisters. Altijd handig als iemand valt.
  • Blarenpleisters. Mochten de schoentjes toch ergens schuren.
  • Spray je in voordat je de bossen in gaat met anti-muggenspray/roller. Deet (een stofje dat in de spray/roller zit) werkt namelijk niet alleen tegen muggen maar ook tegen bijen, wespen en teken.
  • Controleer na een bos bezoek je lichaam op eventuele teken of beten van andere beestjes.
  • Heb je last van je scheenbenen of kuiten na een fikse wandeling, masseer en koel dan goed. Zeker als je de dagen erna nog inspanning wilt leveren.
  • Heb je last van hooikoorts/astma of andere medische aangelegenheden neem dan je medicijnen op tijd in en neem ze mee.
  • Zonnebrandcrème, je weet maar nooit wanneer het zonnetje begint te schijnen.

Vergeet niet dat een wandeling door de natuur niet alleen erg leuk is voor jong en oud maar ook erg leerzaam, gezellig en rustgevend.

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Wij hebben gisteren nog een lekkere boswandeling gemaakt. We hadden de kinderwagen voor de jongste mee maar dat was niet nodig want ze heeft het hele stuk zelf gelopen! zo leuk vond ze het. De tasjes vol met dennenappels etc. die mochten op het eind wel in de kinderwagen.

  • Onze kinderen zijn dol op de natuur dus over een tijdje gaan we beginnen met geocachen. Mijn man heeft dat al eerder gedaan en ik ben een paar keer mee geweest maar dat is echt leuk!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics