Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Tom Groot: Mijn schoolproject. Familie, vrienden en harige wezens

Tom Groot: Mijn schoolproject. Familie, vrienden en harige wezens

Mijn oudste dochter (11) is natuurlijk al een stuk verder met lezen dan de jongste twee kinderen binnen het gezin. Toch merk je ook aan haar dat ze niet altijd even makkelijk een boek uit kan kiezen. Gelukkig ben ik er dan om haar toch nieuwsgierig te maken voor een boek dat ze eigenlijk niet zo snel uit zichzelf zal pakken, maar waarvan ik wel weet dat ze het leuk vind.

Zo weet ik dat de boeken van Tom Groot erg favoriet zijn bij de jeugd, toch keek mijn dochter er niet naar om. Ze vond de kaft niet echt aantrekkelijk, maar toen ik eenmaal aan het bladeren was met haar en haar vertelde dat heel veel kinderen deze boeken lezen omdat ze het geweldig vinden wilde ze wel een poging wagen. Nou dat poging wagen was een schot ik de roos want ze was gelijk verkocht. Gelukkig maar want een tijdje later, ontving ik het boek Tom Groot: Mijn schoolproject. Familie, vrienden en harige wezens van uitgeverij Gottmer. En omdat ik van mening ben dat vooral een kind kan zeggen of een boek pas echt geslaagd is of niet leek het mij dan ook leuk om deze recensie met haar samen te schrijven. Immers is zij het publiek van dit boek en niet de volwassenen.

Tom Groot: Mijn schoolproject. Familie, vrienden en harige wezens

Tom Groot is een jongen die houdt van tekenen en op de basisschool zit. Hij heeft lieve ouders en een irritante zus. Op een dag ging hij naar school, vergat zijn schoolspullen, en hoorde ook nog eens van de meester dat hij een schoolproject moest maken. Hij moest een familiestamboom maken. Maar hij wou het liefste dat weekend luieren. Dus hij had er totaal geen zin in. Omdat Tom nogal graag wat smoesjes verzint, waar de meester achter kwam, besloot deze om een email te sturen naar Toms ouders. De ouders van Tom zijn nogal verbaast over wat de meester schrijft. Deze zegt namelijk dat Tom de schoolopdracht moeilijk vindt en dat hij geen hulp krijgt van zijn ouders omdat ze het veel te druk hebben met zijn irritante zus.
Zal het Tom gaan lukken om zijn schoolopdracht op tijd af te krijgen? En wat hebben harige monsters en het stamboom met elkaar te maken? Je leest het allemaal in dit grappig en spannend boek.

Vera’s mening

Van mama kreeg ik dit boek in handen gestopt en het was even wennen. Normaal lees ik liever de Tina of andere boeken. Toen ik het boek van mama moest openen zag ik dat er vele plaatjes in stonden en ben ik maar gaan lezen. Ik had het boek zo uit omdat het eigenlijk alleen maar plaatjes zijn met wat tekst. Ik heb nog nooit zo snel zo’n dik boek uitgelezen. Maar door de vele grapjes in het boek bleef ik het boek leuk vinden. Ik ga komende week zeker even kijken of ze een ander boek van Tom Groot bij ons in de bieb hebben op school.

Info en waar te koop

Auteur: Liz Pichon
Vertaald door: Ieske van Heek
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025767822
Tom Groot is o.a. te koop bij uitgeverij Gottmer en Bol.com voor €15,99

De serie boeken over Tom Groot van Liz Pichon wordt inmiddels in 41 talen uitgegeven, wereldwijd zijn er al 4 ½ miljoen exemplaren verkocht. Ook in Nederland is de serie een grote hit. Dus zoek je nog een leuk cadeau voor een (beginnende) tiener…

Lees ook:

*Voor het schrijven van deze recensie ontvingen wij een recensie-exemplaar*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics