Thuisleven.com
To do lijst afvinken
Thuisleven.com > Persoonlijk > To do lijst afvinken.

To do lijst afvinken.

De kop is eraf. We wennen aardig in onze nieuwe huis. De meisjes spelen volop buiten en maken kennis met de kindjes in de buurt. Er komt tijd en ruimte voor andere topics van mijn takenlijstje. Ik moet de tandarts nog bellen voor een nieuwe controle-afspraak. Die hebben we afgelopen december af moeten zeggen wegens code rood door de sneeuwval. Ons nieuwe huis heeft gelukkig de storm van afgelopen week doorstaan. Dat is natuurlijk maar de vraag. In onze straat zijn er wel veel takken van de bomen gewaaid en her en der een dakpan.

To do lijst.

De orthodontist had ik in december ook al afgezegd. Onze oudste dochter zit tussen de overgang van een buitenboordbeugel naar een slotjesbeugel. Op dit moment is ze nog niet klaar met wisselen, dus die afspraak heb ik voor ons uit geschoven. Wel zijn er alvast foto’s van haar kaken gemaakt. Verder heb ik nog wat spullen en dozen uit te zoeken. Ik heb een krat vol met opladers, waarvan ik niet precies weet of we de bijbehorende apparaten nog wel in bezit hebben. In Life hacks zijn trouwens handige tips opgenomen hoe je je losse kabels bewaard of goed kunt beschermen tegen breuken. In de Ouderapp. kwam een berichtje binnen dat de oudste in maart een werkstuk in moet leveren, dus ik zal haar eens vragen of ze al een onderwerp heeft. Wacht, mijn telefoonabonnement is weer te verlengen, dus ik kan mezelf verdiepen in een ander telefoontoestel.

Een ander telefoontoestel.

De camera mogelijkheden van mijn huidige telefoon zijn te beperkt. Miranda en ik willen graag mooie foto’s gaan maken van onze plantjes om met jullie te delen. Ook laat de accu mij steeds vaker in de steek. Nu hoor ik de laatste tijd steeds vaker over Huawei. Ik heb mezelf niet eerder verdiept in dit, van oorsprong Chinese, merk. Toch blijken ze actief over de hele wereld. Wat mij aanspreekt in de Huawei toestellen is dat ze een metalen body hebben. Ik vind dat idee net wat prettiger dan het kunststof dat er nu in mijn kontzak zit. Iedere keer als ik buk houd ik mijn adem in. Er staat trouwens een nieuw type Huawei telefoon op uitkomen in februari, één met een dual camera! Dat lijkt mij een uitgemaakte zaak.

Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Wat ik zeker ook niet moet vergeten is het benaderen van een sleutelmaker die ons helpt met het verkrijgen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Onze jaren ’30 woning is aan alle zijden voorzien van hang- en sluitwerk, maar we willen niet het risico lopen dat het te gedateerd is. We hebben dievenklauwen en vergrendeling alom, maar geen inbraakstrip bijvoorbeeld. Ik heb inmiddels een expert ingeschakeld die op korte termijn bij ons thuis een kijkje komt nemen. En dan zijn bevindingen op zal maken in een rapport, met bijbehorende offerte natuurlijk. We doen het liever gelijk, dan er later spijt van te krijgen. We weten trouwens ook niet hoeveel sleutels er in omloop zijn.

Lees ook:

Heb jij direct de sloten laten vervangen van je nieuwe huis?

Bron afbeelding: Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics