Thuisleven.com
Tips bij het kiezen van gordijnen
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Ramen > Tips voor het kiezen van nieuwe gordijnen

Tips voor het kiezen van nieuwe gordijnen

Een paar jaar geleden verhuisde ik naar mijn huidige stekkie. Het was een uitgeleefd huis. De muren bijvoorbeeld moesten we eerst helemaal ontvetten voordat we het een likje verf konden geven. Maar ook de vloer, de keuken en ramen met houten kozijnen waren niet veel meer waard. Helaas beschikte ik niet over de middelen om alles goed aan te pakken dus maakten we een plan van aanpak. Omdat ik de keuken, de vloer en de muren toch wel het belangrijkste vond, pakten we dat als eerste aan. De rest van het huis kleedde ik aan met de middelen die ik had en/of kreeg van bekenden.

Allegaartje

Zo werd mijn huis ingericht met een allegaartje van meubelen. In het begin zelfs een tuinstoel ter aanvulling omdat ik slechts keukenstoelen had en we er met vijf personen wilden eten. De gordijnen sloten niet goed, maar ik was allang blij dat het niet kaal was. Toen ik op bezoek ging bij vrienden viel het mij pas op hoeveel rust een mooi verzorgd huis bezorgt. De motivatie om mijn eigen huis weer netter te maken was dan ook groot. We hebben de muren opnieuw gesaust en zelfs twee muren een mooie donkergrijze kleur gegeven. Wat het pas echt afmaakte waren de gordijnen. Niet alleen is dit het allereerste wat voorbijgangers van buitenaf zien, maar ook kijk je er zelf de hele avond tegenaan. Kortom raamdecoratie vergt de nodige aandacht.

Welke soort raamdecoratie?

Bezint eer ge begint. Maak tevoren een keuze welke raamdecoratie je aan wil schaffen. Zou je graag gordijnen of een rolgordijn kopen? Moeten deze privacy geven of verduisterend zijn? Meet de afmetingen van het kozijn nauwkeurig. Niet alleen de binnenmaat maar ook de buitenmaat, dat is inclusief kozijn. Vergewis je van warmtebronnen. Deze wil je niet afsluiten van de ruimte die je eigenlijk zou willen verwarmen. En kijk per ruimte welke kleur in het interieur de overhand neemt. Je kunt hier in meegaan of juist een contra kleur kiezen. Kortom er komt wel iets bij kijken, maar dan heb je ook wel wat.

Lees ook:

Geniet jij ook zo van mooie gordijnen?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • In de woonkamer hebben wij nu gordijnen hangen. Maar zou niet mijn eerste keuze zijn geweest. Het is dat we ze voor een leuk prijsje konden overnemen van de oude bewoners. Raamdecoratie is al niet zo goedkoop. Dus voor tijdelijk is dit prima. Zelf vind ik duorolgordijnen erg mooi. Maar moeten we nog even voor doorsparen.

  • Al heel lang moeten er nieuwe rolgordijnen komen..hoewel gordijnen meer sfeer geven hangen er nu lange vitrages ipv gordijnen.

  • Van gordijnen kan ik zeker genieten. Volgend jaar gaan we starten met het verbouwen van ons huis, een groot project. Daarna mag alles ingericht gaan worden, er komen zeker ook gordijnen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics