Thuisleven.com
Verfspullen verven schilderen sauzen
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Sauzen, verven en schilderen met de juist verfspullen

Sauzen, verven en schilderen met de juist verfspullen

Ach, wat kan ik er toch lang tegenop zien, terwijl ik weet dat ik zo zal genieten van het uiteindelijke resultaat. Waar heb ik het over zal je denken? Je raad het waarschijnlijk al: schilderen. Of is het nu verven of juist sauzen? Ik zoek het voor je uit en tip gelijk een winkel die alles op verfgebied voor je paraat heeft. Niet alleen de verfspullen maar ook de kennis op dit gebied.

Sauzen, verven of schilderen

Sauzen staat voor het bestrijken van een wand (of plafond) met muurverf of stuc. De structuur van de muur zal zichtbaar blijven en er wordt gewerkt met een matte kleur. Verven doelt ook op grote vlakken en het inkleuren daarvan. Wanneer er ook sprake is van details dan zal schilderen op de voorgrond treden. De woorden zijn goed door elkaar heen te gebruiken. Een ieder zal begrijpen waar je het over hebt. Belangrijker is het verschil in verf, want niet elke soort verf is overal te gebruiken.

Soorten verf

Er zijn naast kleuren ook verschrikkelijk veel soorten verf. Het grootste onderscheid in verf bestaat tussen verf voor binnen of juist voor gebruik buiten de deur. Dan kun je nog nader specificeren naar de ondergrond die je geverfd wilt hebben. Ga je hout lakken of een betonnen muur verven? Moet de verf tegen vocht kunnen, omdat het de badkamer betreft en wil je dat het afneembaar is? En er bestaat ook nog een onderscheid in verf naar object. Wil je de auto lakken of de boot verven? Voor de volledigheid stip ik de krijt- of schoolbord verf nog aan. Al deze soorten verf worden door verschillende merken aangeboden. Aan jou de keus!

Verfspullen de keuze is reuze

Ik kom daar niet uit, al die verfspullen en krijg bijna last van keuzestress. Op Verf.nl zijn alle soorten verf overzichtelijk gerubriceerd. Dan volg ik liever een soort stappenplan om vervolgens uit te komen op de verf of lak die ik nodig heb. Zoek je bijvoorbeeld een vloerlak die goed kras-, slijt- en stootvast is? Dan maak je met Trae Lyx Naturel een uitstekende keuze.
Fijn is dat ik gelijk de schilderstape en de juiste kwasten of rollers mee kan bestellen, want het zal niet de eerste keer zijn dat ik misgrijp. En die verfbakjes die ik vergeten heb goed uit te wassen. Houd maar op, ik ga de plinten afplakken. Het voorwerk kost toch meestal de meeste tijd.

Lees ook:

Heb jij nog een schildersklus liggen?

Bron afbeelding: Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

  • Deze vakantie gaan we de slaapkamer van ons jongste dochtertje opknappen. We zijn verhuisd en de kleine meid slaapt nog steeds bij ons. Volgende week gaan we eindelijk haar kamer doen. Maar heb nog niet de perfecte kleuren gevonden hihi

  • Ja, wij moeten alle muren in de kamer nog sauzen/verven.
    Moet alleen nog even bekijken welke kleuren het worden.
    Een mooi kleurtje in plaats van wit, maakt de sfeer in de kamer toch iets warmer.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics