Thuisleven.com
Trap renovatie: verf of olie?
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Trap renovatie: verf of olie?

Trap renovatie: verf of olie?

Heb jij een oude trap die je wilt opknappen of een nieuwe houten trap die je wilt beschermen? Verf is niet de enige manier! Lees verder.

Een trap heeft heel wat te verduren. Zeker wanneer je een bovenwoning hebt of met schoenen aan in huis loopt. Wanneer je de trap verft, is de kans groot dat na een paar maanden alweer krassen te zien zijn. Dit leidt tot de vraag “Wat is beter bij traprenovatie en afwerking: verf of olie?” Om antwoord te geven op deze vraag, wordt in dit artikel de vergelijking gemaakt. Lees zeker verder wanneer je op dit moment een traprenovatie overweegt of een nieuwe trap beter wilt beschermen.

Verf je trap niet!

De meeste mensen zullen direct aan verf denken bij de trap opknappen, maar wacht even! Zoals in de inleiding genoemd, komen er eerder krassen in verf. Wanneer je nu nog een blanke houten trap hebt, of je trap gaat schuren, overweeg dan olie in plaats van verf. In het artikel van Osmo Verf voor trap lees je er alles over. Een van de nadelen die genoemd worden, is dat verf de trap ook glad maakt. Je moet er toch niet aan denken dat je van de trap glijdt! 

Hoe maak je de trap anti-slip?

Een trap anti-slip maken terwijl het hout zijn natuurlijke uitstraling behoudt: met welk product kan dat? Je zal in de eerste instantie niet aan olie denken; want olie is toch immers vet en daardoor glad? Het tegendeel is waar. Osmo Hardwax-Olie antislip zorgt voor een behandeling van het hout, heeft een kleurloze afwerking waardoor het hout zichtbaar blijft én maakt de trap anti-slip. Wanneer je toch je trap in een kleur wilt, kun je eerst een kleurpigment aanbrengen.

Bijkomend voordeel van olie boven verf

Wie een keer zijn of haar trap heeft afgeschuurd, zal denken: dit doe ik nooit weer. Het klopt, de trap renoveren is een enorme klus. Helaas zal bij verven altijd eerst geschuurd moeten worden. Wanneer je nu nog blank hout hebt of je trap is volledig afgeschuurd, breng dan niet opnieuw verf aan, maar kies voor olie. Olie is immers makkelijk bij te werken en dit kan ook plaatselijk gedaan worden. Hierna de trap nogmaals volledig renoveren, zal niet meer nodig zijn. Overigens is niet iedere olie hetzelfde, kies specifiek voor een anti-slip olie zoals van het merk Osmo.

Lees ook:

Wat voor trap hebben jullie in huis?

#Gesponsord-artikel

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics