Thuisleven.com
renoveren
Thuisleven.com > Woning > Klussen > DIY: een huis renoveren

DIY: een huis renoveren

DIY, of do-it-yourself, is tegenwoordig heel populair. Online vind je heel wat filmpjes om zelf bijvoorbeeld leuke decoratie in elkaar te knutselen. Je huis kan je dan ook heel wat persoonlijker maken door het te decoreren met spullen die je zelf gemaakt hebt. Of je pimpt een Ikea-kastje en geeft er je eigen, persoonlijke touch aan. Wij geven je enkele tips voor een groter DIY-project: een huis renoveren.

Eerst uitbreken

Wie een oude woning op de kop kon tikken, moet er rekening mee houden dat de nodige renovatiewerken vereist zijn. Check even in welke staat de keuken en badkamer zijn, want dat zijn de ruimtes die je het best eerst verandert. Ook goed geïsoleerde ramen zijn cruciaal. Eventueel kan je een vakman vragen om nieuwe ramen te plaatsen, maar een keuken of badkamer uitbreken kan je makkelijk zelf doen mits het dragen van geschikte werkkleding

Een nieuwe keuken

Misschien is niet de hele keuken aan verandering toe, maar wil je deze ruimte wat opfrissen? Je kan de muren overschilderen in een kleurtje dat je mooi vindt, maar daar hoeft het niet bij te blijven. Je kan bijvoorbeeld één muur verven met bordverf, zo krijg je een gigantisch schoolbord waar je kinderen op kunnen tekenen of jij een boodschappenlijstje op kan schrijven.

Haal ook de frontpanelen van de keukenkasten, trek een werkbroek en -trui aan en haal je verfborstels boven. Kies voor een lakverf die vetresistent is, tegen krassen kan en van goede kwaliteit is zodat je nieuwe kastjes jaren meekunnen. Ook de deurknoppen van de kasten kan je een nieuw kleurtje geven. Vind je ze echt niet mooi meer, dan kan je voor weinig geld nieuwe kastknoppen kopen.

Een nieuwe badkamer

Wie een nieuwe badkamer wil, voorziet maar best een stevig budget. Een badkamerrenovatie kost altijd veel geld, maar er zijn manieren om kosten te besparen. Kies bijvoorbeeld voor een goedkoper badkamermeubel uit Ikea en maakt er je eigen ding van. Bovendien zorg je er op die manier voor dat niemand nog ziet dat jouw meubels uit Ikea komen. Je kan bijvoorbeeld fijne houten latjes bovenop de kast plakken voor een mooi effect. Daarnaast kan je ook de kasten overschilderen in een kleur die matcht met de rest van de badkamer. Je hoeft ook niet te investeren in dure kasten die veel plaats innemen. Kies een aantal mooie houten planken en hang die op aan de muur. Je kan er je handdoeken op kwijt, net als een plantje en wat kaarsen om het decoratief te maken. Zo maak je met minder geld toch een mooie plek van jouw badkamer.

Lees ook:

Ben jij klaar voor de renovatiewerken?

Bron afbeelding: Pixabay

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Nu al 2x gedaan. Van onder tot boven (van binnen) het hele huis gestript, muren verplaatst, en alles opgeknapt. Toch altijd meer werk dan je van tevoren denkt. Maar achteraf ben je zó trots op jezelf! Je kunt het een lichte verslaving noemen…!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics