Selecteer een pagina

Mijn naam is Mirjam Hart en samen met vriendlief en drie kids woon ik in Hoorn, Noord-Holland. Inmiddels wonen we bijna een jaar in ons nieuwe huis en hebben we al behoorlijk wat geklust. Omdat we beide niet echte klussers zijn, vinden we Ikea hacks ideaal. Met bestaande meubels en accessoires toveren we redelijk snel de mooiste dingen in huis. We hebben dan ook al aardig wat Ikea diy’s in huis. Ik zal hier mijn 3 favoriete Ikea hacks in huis met jullie delen.

Inloopkast met Ikea Pax

Toen wij het huis kochten was de zolder één grote, ongebruikte ruimte. Omdat de slaapkamers op de eerste verdieping allemaal bezet waren door de kinderen, moest de zolderruimte dus gebruikt worden als slaapkamer, werkruimte, opbergruimte en wasruimte. Een behoorlijke uitdaging! Door in het midden van de ruimte een diy walk-in closet te maken, slaan we meerdere vliegen in één klap. De ruimte is nu gelijk in drieën verdeeld. Links van de kast is onze slaapruimte en rechts van de kast hebben we onze werkruimte gemaakt. In de kast hebben we genoeg opbergplek voor onze kleding, beddengoed en knutselspullen.

Op mijn blog vind je de hele PAX DIY terug!

Stuva bankje bij de eettafel

De meest gerepinde Ikea hack op Pinterest is ons bankje aan de eettafel. Het bankje maakte wij met behulp van het Ikea systeem Stuva/Följa. Door er andere greepjes en een mooie eikenhouten plank op te maken, gaven we er onze eigen draai aan. Helemaal niet zo moeilijk en in een avond in elkaar gezet, maar daarom juist zo populair. We zitten er regelmatig op: Tijdens het eten, tijdens het knutselen of met onze traditionele spelletjesavonden. In het bankje bewaren we alle knutselspullen, de spelletjes voor de kleintjes en helemaal rechts bewaren we alle spelletjes voor volwassenen. Ik kan deze Ikea diy aan iedereen aanraden, want we hebben er enorm veel plezier van!

Wist je dat een bezoek aan Ikea ideaal is als goedkope of gratis uitje met kinderen tijdens de vakantie. Regelmatig eten kinderen er gratis mee!

Bedbankje van Malm kasten

Onze meest recente Ikea hack in huis is het bedbankje in de dakkapel op zolder. Ik wist al vrij snel dat ik deze ruimte wilde gebruiken als lekkere hangplek. Vanuit dit raam heb je namelijk leuk uitzicht op onze kleurrijke buurt en kun je behoorlijk ver kijken. Het moest een bedbankje worden waar logees eventueel zouden kunnen slapen en waar wij zelf in onze vrije tijd kunnen chillen. Natuurlijk is extra opbergruimte met een gezin van vijf ook geen overbodige luxe, dus besloten wij Ikea Malm kasten met schuiflades te gebruiken als basis. Mijn vriend bouwde er een hele constructie omheen, zodat het zithoekje helemaal op maat is. Dit is nu een van mijn favoriete Ikea hacks in huis en ik kan dan ook niet wachten tot oud en nieuw en we hier met z’n allen naar het vuurwerk kunnen kijken!

Hier vind je de hele werkbeschrijving, inclusief handige instructievideo

Meer Ikea hacks zien?

Zoals ik al schreef hebben wij nog veel meer Ikea hacks in huis. Natuurlijk vind je bij ons het bekende kruidenrekje, het opstapkrukje en was ik creatief met onderzetters van Ikea.

Heb jij Ikea Hacks in huis?

Liefs, Mirjam van Een goed verhaal

Geverifieerd door ExactMetrics