Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonkamer > Acht voordelen van een vloerkleed

Acht voordelen van een vloerkleed

De vele voordelen van een vloerkleed

Voor een ieder die nog twijfelt over de aanschaf van een vloerkleed zet ik de voordelen op een rijtje. Nadelen zullen er vast ook wel zijn, maar die mag je ervaren na de aanschaf. Of wellicht spelen die al een rol in je overweging.

1. Bescherming van je vloer

Kijk, daar had je vast niet aan gedacht. Je vloer heeft behoefte aan bescherming tegen naaldhakken, vallende glazen, schuivende meubelen en nagels van huisdieren. Zo gaat je vloer langer mee en dat is beter voor het oog en de portemonnee.

2. De isolerende functie

Een vloerkleed zorgt voor behoud van warmte in je leefruimte. De gevoelstemperatuur stijgt aanzienlijk in de winter als je met je blote voeten over het kleed loopt.

3. Geluidsisolatie

Niet alleen de warmte blijft geïsoleerd, ook het dragen van het geluid wordt beperkt. Dit is zeker het geval in hoogbouw en in huizen met houten vloeren. De buren zullen u eeuwig dankbaar zijn bij de aanschaf van een vloerkleed. Rennen maar…

4. Ruimte afbakenen

Met een kleed is zeer eenvoudig een ruimte af te bakenen. Denk bijvoorbeeld aan een eethoek met een kleed onder de tafel maar ook een speelhoekje. Zeker in grote ruimtes creëer je eenvoudigweg meer huiselijkheid en optische eenheid.

5. Eenheid in kleur

Het kleed is goed te gebruiken als bruggenbouwer tussen verschillende kleuren van je interieur. Dit kan ook bewerkstelligt worden met een contrast kleur. Ook als je eens wilt wisselen van inrichting is het vervangen van een vloerkleed vaak al afdoende.

6. Stijlkeuze

Met de keuze van een bepaald type vloerkleed maak je een statement in je stijlkeuze. Velours vloerkleden van Bankstyle.nl zijn goed te gebruiken om de keuze voor romantiek te onderstrepen. Terwijl een zwart- wit geblokt kleed weer zeer modern oogt. De mogelijkheden en variaties hierin zijn eindeloos.

7. Decoratie

Het kleed als decoratiemiddel. Met een zeer druk en kleurig patroon trek je de aandacht van je bezoekers. Terwijl je met een effen gekleurd kleed meer rust in je huis brengt. Dit zal de sfeer ten goede komen.

8. Een vloerkleed is makkelijk

Het is makkelijk te kopen en vervoeren. Gemakkelijk te vervangen en te plaatsen. Het is één en al gemak met een vloerkleed. Lekker kroelen met je voeten over het tapijt. Fungeren als speeleiland van de kinderen. En wat niet meer.

Lees ook:

Weet je nog meer voordelen van een vloerkleed?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Ik ben zo blij met mijn prachtige zeegroene kleed. Het is echt een aankleding voor ons huis. Met alle aardetinten in onze aankleding, fleurt dit ons huis heerlijk op.

    Daarnaast gebruiken de honden het als speelkleed. Beter voor hun gewrichten dan de plavuizen. En heerlijk om op te liggen of te rollen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics