Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Spelletjesdag / avond.

Spelletjesdag / avond.

Met een spel spelen vul je niet alleen je tijd in op sociaal niveau, nee een spel spelen is wel meer dan dat! Zo leer je om op je beurt te wachten. Ook leer je om met verlies en tegenslag om te gaan, maar je leert ook om te plannen en keuzes maken. Een andere positieve invloed van een spel is het stimuleren van de hersenen (hersengymnastiek), denk maar eens aan memory. Denk je dat je je partner goed kent? Maak hem dan maar eens flink in met een spel en kijk of je zijn of haar karakter dan nog herkend. Kun je overigens geen genoegen krijgen van een spel, plan dan eens een spelletjesdag in met het hele gezin. Hierbij wat leuke tips…

Kwartet.

Kwartet is een kaartstpel waarbij je zoveel mogelijk kwartetten moet maken, door deze te verzamelen. Een kwartet bestaat uit vier bij elkaar horende kaarten. Een kwartetspel varieert meestal tussen de 8 tot 20 kwartetten in een spel. Kwartet is vooral leuk als je met minimaal drie mensen het spel kunt spelen.
Er zijn vele verschillende soorten kwartetten. Zo heb je o.a.: het menselijk lichaam weetjes kwartet, Italiaans taalkwartet en als dat je allemaal niet bevalt, maak je toch lekker zelf een eigen kwartet.

Spelletjesdag / avond

Spellen en puzzels om alleen te spelen.

Er zijn van die dagen dat je heel veel zin zult hebben in een spel. Maar wat moet je doen als niemand met je mee wilt spelen, of je bent alleen? Dan kun je natuurlijk een puzzel maken, zoals: tiptoi manege, waarbij je ook nog eens met een stift naderhand allerlei leuke opdrachten kunt maken. Wil je een grotere uitdaging dan kun je eens een puzzel maken waarbij de afbeelding niet klopt. Je maakt een 3D puzzel of maakt een leuke legpuzzel op een bord. Is puzzelen geheel niet je ding, wat kan en mag, ga dan aan de slag met bijvoorbeeld

Puzzelen met Yoursurprise = Sinterprise

Bordspellen.

Een bordspel is een spel dat op een tevoren gemarkeerd oppervlak (spelbord) wordt gespeeld. Er wordt dan gebruikgemaakt van stukken, stenen of fiches. Sommige bordspelen zijn pure kansspelen (er wordt dan bijvoorbeeld met een dobbelsteen gerold). Andere zijn strategisch, zoals schaken. Een combinatie van strategie en kans komt ook veel voor. Aanraders zijn Ticket to Ride, Cobra Attack en La Cucaracha.

Computer spellen.

Een computerspel of in het Engels en omgangstaal ook wel game genoemd, is een elektronisch spel dat op een computer, console of handheld gespeeld wordt. Steeds vaker zijn deze spellen ook voor andere systemen en computers, zoals pda’s, mobiele telefoons, tablets en draagbare spelcomputers verkrijgbaar. Veel computerspellen zijn videospellen. Een spel kan bedoeld zijn om individueel te spelen, en/of om met een of meer anderen te spelen. Bij meerdere spelers kan het spelen om de beurt gaan, of tegelijk, of elke speler kan apart kiezen wanneer hij meedoet, zoals bij een spel waarin gezamenlijk een virtuele wereld wordt opgebouwd. Duik bijvoorbeeld eens in de wereld van Outcast Second Contact en/of Life is Strange.

Life is Strange

Lees ook:

Welk spel speel jij graag?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics