Ga je op reis door de donkere tunnels van Zwitserland? Of ga je misschien aan boord van een veerboot over de Zwarte Zee? Met Ticket To Ride Europe reis je door Europa. Je krikt je topografische kennis wat op, doet plaatsen aan waar je misschien altijd al heen had gewild. En daarnaast staat dit geweldige bordspel garant voor een gezellige spelavond. Met z’n tweeën of met anderen, want dit spel kun je spelen met 2-5 spelers.

Ticket to Ride Europe

Ticket to Ride Europe

Het doel van dit spel is om de meeste punten te behalen door je opdrachten zoveel mogelijk uit te voeren en door de langst ononderbroken treinroute neer te leggen. In dit spel verzamel je treinkaarten om stations te bouwen.

Vooraf

Het spelbord wordt midden op tafel gelegd. Elke speler krijgt 45 gekleurde treintjes, 3 treinstations en een scorepion. Deze laatste wordt op het startvlak geplaatst. De treinkaarten worden geschud en elke speler krijgt 4 kaarten. De overige kaarten worden naast het spelbord gelegd, de bovenste 5 worden open op tafel gelegd. Elke speler krijgt 4 bestemmingskaarten, waarvan er 1 uit een lange route bestaat en de overige 3 zijn kort. Van deze kaarten moet je er minstens 2 houden, meer mag ook. Deze bestemmingskaarten blijven geheim voor je medespelers.

Het spel

Ticket to Ride Europe

De speler die de meeste Europese steden heeft bezocht mag dit spel beginnen. Daarna gaat het spel met de wijzers van de klok mee. Tijdens je beurt moet een speler één van de volgende acties uitvoeren:
– Treinkaarten trekken: je mag 2 kaarten trekken van de open stapel óf van de gesloten stapel. Een locomotief is een joker, als je een zichtbare joker pakt dan mag je maar 1 kaart pakken;
– Route leggen: je speelt het aantal kaarten dat je nodig hebt, in dezelfde kleur als de route. Er zijn routes waarbij je de kleur zelf mag kiezen, deze herken je aan de grijze kleur;
– Bestemmingskaarten trekken: je pakt 3 kaarten en van deze moet je er minstens 1 houden;
– Een treinstation bouwen: op een stad waar nog geen station staat mag je een station bouwen. Door een station te plaatsen kan je gebruik maken van een route van een medespeler, om toch zo je eigen route af te kunnen maken.

Slot

Als één van de spelers aan het eind van een beurt twee of minder treintjes heeft, dan krijgt elke speler inclusief de speler met een of twee treintjes, nog een laatste kans. Hierna eindigt het bordspel en ga je de punten tellen. De speler die de langste route heeft weten te maken krijgt nog 10 extra punten. Elk niet gebouwd station levert 4 punten op. En als je een route af hebt weten te maken, dan krijg je de punten die op de betreffende bestemmingskaart staat. Maar wanneer de route niet volbracht is dan worden deze punten omgezet in strafpunten. De speler met de meeste punten heeft gewonnen.

Ticket to Ride Europe is vrij snel en eenvoudig uit te leggen. Tot het einde aan toe is het spannend doordat je niet weet wat voor opdracht(en) je medespelers moeten uitvoeren. Wil je meer weten en zien over dit te gekke spel, bekijk dan dit filmpje zodat je een nog duidelijker beeld krijgt van Ticket To Ride.

De speldoos bevat 110 treinkaarten, 240 wagons in 5 kleuren, 36 bestemmingskaarten, 1 overzichtskaart, 1 bonuskaart, 5 scoreblokjes in 5 kleuren, 15 stations in 5 kleuren en een spelbord.

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary

Deze deluxe versie van de klassieker Ticket to Ride Europe viert 15 jaar van spannende treinavonturen voor vele vrienden en families. Met gedetailleerde plastic treinen en stations in prachtige unieke tinnen bewaarblikken, is het spel verrijkt met geheel nieuw, prachtig artwork en uitgebreid met alle bestemmingskaarten die tot nu toe ontworpen zijn. Ticket to Ride Europe: 15th Anniversary is nu verkrijgbaar. Met nieuwe spelelementen, zoals tunnels, veerboten en treinstations, is deze standalone versie geschikt voor 2 tot 5 spelers en heeft het een spelduur van 30 tot 60 minuten.

Info en waar te koop

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30- 60 minuten. Maar wil je een ontspannen avond, trek er gerust een avondje voor uit. Er is ook een uitbreiding van Ticket to Ride verkrijgbaar.
Spelontwerp: Alan R. Moon
Illustraties: Julien Delval
Producent: Days of Wonder, Asmodee
Ticket to Ride Europe is o.a. online te koop.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics