Winnen Escape Room The Game: Time Travel
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Breinbrekers > Review: Escape Room The Game: Time Travel (familie editie)

Review: Escape Room The Game: Time Travel (familie editie)

Voor gezelligheid hoef je niet de deur uit, dat blijkt ook maar weer met een Escape Room. Neem bijvoorbeeld het spel Escape Room The Game: Time Travel. Het spel is te spelen met 3 tot 5 personen. Het bijkomende voordeel is dat je er wat eigen hapjes en drankjes bij kunt doen en dat het financieel een stuk goedkoper is. Zou je een Escape Room buitenshuis doen dan betaal je al snel €75,00 voor 3 personen. Maar met de “huiseditie” betaal je slechts eenmalig een vast bedrag en kun je er daarna in elk geval 4 avonturen aan gaan. Tel uit je winst en gezelligheid.

Escape Room The Game: Time Travel

Ga samen met je familie de strijd aan in een race tegen de klok. Hoe goed kunnen jullie samenwerken, verborgen aanwijzingen vinden en de puzzels oplossen? In dit spel win je samen of verlies je samen; alle spelers moeten het beste uit zichzelf halen. Als je nog nooit een Escape Room hebt gespeeld, bereid je dan voor op een compleet nieuwe ervaring. Onvoorstelbaar hoe snel 60 minuten voorbijgaan als je moet ontsnappen. Durf jij het aan? Escape Room The Game: Time Travel Familie Editie

Synopsis van het spel

Je hebt zojuist vernomen dat je geschiedenisleraar, professor Jura, zijn privéleven wijdt aan een strijd met de kwaadaardige superschurk Dr. Quarks. Hij wil de stad Lockholm overnemen, wat professor Jura probeert te voorkomen. Maar nu worden de zaken serieus en heeft de professor jouw hulp nodig, voordat Quarks haar geheime lab aanvalt. Je hebt maar 60 minuten om dat lab te vinden en uit te zoeken hoe je de tijdmachine kunt starten.

Als deze missie slaagt stap je in de tijdmachine. Maar lukt het je om op het juiste moment te landen? En wat gebeurt er daarna? Want je hebt nog maar 60 minuten kristalenergie dus je moet snel denken en beslissingen nemen voordat je vast komt te zitten in het verleden. Tot slot land je in de toekomst, waar je meteen in een penibele situatie komt te zitten. Lukt het jou en je team om Dokter Quarks tegen te houden? 

Wat vinden wij ervan

Escape Room The Game: Time Travel

Met 6 personen een spel spelen dat maar tot 5 personen gaat is natuurlijk niet echt handig. Iemand buitensluiten ook niet. En daarom hebben we afgesproken dat één van de ouders in huis de “overzicht bewaarder” is. Deze deelt de taken uit en helpt daar waar nodig is. Dat blijkt een schot in de roos te zijn want bij dit spel zijn er wel eens zeer spannende momenten voor de kinderen, zeker als de bijbehorende muziek aangezet wordt op de gsm. 

Het spel, zowel alle 4 de avonturen, zitten erg goed in elkaar en lopen van begin tot het eind soepel. Dat is natuurlijk wel zo prettig, zeker als je onder tijdsdruk staat.
Vooral ook fijn dat het spelniveau gaandeweg omhoog gaat. Op die manier kun je warm draaien.

Informatie

Escape Room The Game: Time Travel
Verkoopadviesprijs: € 29,99
Leeftijd: 10+
Aantal personen: 3 – 5
Speelduur: 60 minuten
Uitgever: Identity Games
Inhoud doos: Chrono Decoder, Hint Decoder, 16 Sleutels, 3×8 Hintkaarten, 4 Verschillende avonturen: Huisarrest (intro), Het Heden, Het Verleden en De Toekomst, Spelregels.

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

  • Een keer een escape room gedaan met mijn meiden en het was echt ontzettend leuk. Lijkt mij heel leuk om dit spel thuis te kunnen spelen

  • Heb dit nog nooit gedaan en hoor de kleinkinderen er ook niet over..lijkt me wel leuk. Eindelijk iets voor de beginnende pubers..

  • Gaaf! We spelen regelmatig een escape room met onze pubers. Buitenshuis blijft het leukst maar sinds de lockdown spelen we er ook wel eens eentje online met vrienden en familie of een binnenversie. Ook maken de kinderen er wel eens eentje zelf, dat is helemaal leuk. Allerlei opdrachten en spelletjes door het hele huis. Kortom: wij zijn fan!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics