Sinterklaas surprise: Strooigoed plant
Thuisleven.com > Sinterklaas > Sinterklaas surprise: Strooigoed plant

Sinterklaas surprise: Strooigoed plant

Ik ben zo’n moeder die zich dus bijna, tot niet bemoeid met de knutselwerken van de kinderen. Zeker niet bij surprises, ik vind namelijk dat het cadeautjes zijn die kinderen aan elkaar geven. Bovendien vind ik het een perfecte gelegenheid om ze eens even achter de elektronica weg te halen om ze creatief bezig te laten zijn. En die creativiteit is toch iets waar veel kinderen moeite mee hebben. Daarom deel ik graag het knutselwerk (een strooigoed plant), dat mijn dochter vorig jaar bedacht voor haar klasgenoot en eigenlijk heel simpel is te maken.

Benodigdheden

 • Cadeautje(s)
 • Inpakpapier
 • Plantenbak waar het cadeau in past
 • Karton
 • Piepschuim
 • Strooigoed
 • Lijmpistool

Lees onder de foto verder

Sinterklaas surprise: Strooigoed plant

Hoe maak je een strooigoed plant?

Op de foto collage hierboven zie je al stap voor stap hoe je het moet maken. Hier nog even de geschreven uitleg.

 1. Pak het cadeau, of de cadeautjes netjes in.
 2. Stop het cadeautje in de plantenbak.
 3. Knip een karton af op maat van de plantenbak en lijm dit aan de plantenbak vast.
 4. Plak hier, met het lijmpistool, vervolgens alle piepschuimpjes op zodat je een mooi effect krijgt. Dochter heeft gekozen voor een cup-cake effect.
 5. Nu maak je het af door met het lijmpistool voorzichtig wat strooigoed erop te plakken.

Dochter had meerdere cadeautjes en heeft daarom ook meerdere strooigoed planten gemaakt.
Nog een mooi gedichtje erbij en klaar is Jetje, Klaas, Eva, Nolan, ……….

Bemoei jij je als ouder met de surprises van de kinderen?

Miranda

Verloofd met Tom, moeder van Daan, Vera, Tim, Iris en Evi.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zal je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakanties, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

10 reacties

 • Mijn dochter moet dit jaar een surprise maken voor haar beste vriendinnetje. Ze had bedacht om de sorteerhoed van Harry Potter te maken van papier mache. Dit was nog wel een hele klus, dus dit hebben we samen gedaan. Ik wil de surprise samen maken, ik wil helpen, maar ik ga niet alleen aan de slag.

 • Ja, ik vind wel dat ze hun best moeten doen want ik ga er van uit dat een ander dat ook doet. (ook al is dat helaas niet altijd het geval)

 • Wat super leuk! Mijn kinderen knutselen allebei erg graag dus ik hoef me hier niet mee te bemoeien, af en toe wel is helpen, maar dan precies zoals zij dat willen

 • Oh leuk idee en niet te moeilijk.
  Misschien kan ik mijn zoon wel overtuigen dit jaar om zelf zijn surprise te maken voor zijn klasgenoot.

 • Wat een leuke surprise. Ik zorg dat ze op tijd beginnen. Denk mee zodat ze geen onmogelijk project starten en als het nodig is help ik een beetje. Hier op school is het wel de bedoeling dat de kinderen het zelf doen. Er zijn echter ouders die de suprise maken of die surprises kopen. Hierdoor krijg je wel grote verschillen, een surprise gemaakt door een kind ziet er duidelijk anders uit dan die van een volwassene. Dat is echt jammer.