Selecteer een pagina

Het is inmiddels algemeen bekend dat ik geen rijbewijs heb. Ik leg met drie dochters heel wat fietskilometers af. Ook sta ik sinds dit seizoen fanatiek langs de lijn als voetbalmoeder. En niet alleen als het droog en warm weer is…..

Poncho

Ik heb een knaloranje poncho in bezit. Als ik maar droog blijf! Een poncho is ideaal op de fiets, alleen wil het bij wind nog wel eens opwaaien. En wat als je besluit om toch maar lopend naar de supermarkt te gaan voor de dagelijkse boodschap? Dan is een poncho te kort voor je broek en schoenen om droog te blijven. Ook is een (oranje) poncho weinig flatteus maar om deze nu uit te doen en met een verregende poncho door de supermarkt te lopen. Waar laat je die natte boel? Ik zag bij MAIUM dè oplossing voor mijn dagelijks gebruik. En niet alleen mijn oplossing, wellicht ook voor jou, want we mogen een exemplaar verloten.

MAIUM- poncho èn regenjas

“Is het een regenjas? Is het een poncho? Het is een parka van MAIUM”, dacht ik toen ik dit model zag. Ideaal wanneer ik de meisjes lopend uit school ga halen en ze vervolgens toch even met de fiets door de regen naar een speelafspraak moet brengen. Van de regenjas is dan eenvoudig een poncho te maken door de zijdes open te ritsen. Andersom is de verregende poncho ook eenvoudig getailleerd te maken door de ritsen weer naar beneden te doen. Dat staat iets vlotter langs de lijn. Niet vergeten om weer thuis aangekomen deze opengeritst uit te hangen om te drogen.
Over getailleerd gesproken. De MAIUM parka is op vele plaatsen verstelbaar en dus naar ieders wens te dragen. Aan de mouwen, de capuchon, in de taille en ter hoogte van de onderbenen zelfs aan de voor- en achterzijde.

Over MAIUM

De regenkleding van MAIUM is van Nederlandse makelij en wordt geproduceerd in China van gerecyclede flessen, 60% recycled polyester en 40% PU. Dit maakt het, samen met het tijdloze design, tot een zeer duurzaam vegan product. De parka is te wassen op 30 graden. En op de site staat telkens als onderste afbeelding het model van de betrekkende parka in beweging.

Mijn ervaring met de parka van MAIUM

In de herfstvakantie plan ik een uitje naar Monkey Town zo’n 6 kilometer verderop. De weersvoorspelling is niet al te best, maar ik durf het erop te wagen. Kan ik gelijk de MAIUM uitproberen. Als regenjas is het model lang genoeg voor mijn 1.80m. Tijdens het fietsen rits ik de zijdes ietwat open voor wat meer speling bij mijn knieën. Ik zie de bui al hangen en we stoppen om de middelste dochter te helpen bij haar regenbroek. De jongste zit achterop die trekt haar octopus poncho uit de fietstas. Naar mezelf heb ik geen omkijken dit keer. De parka zit ook behaaglijk tegen de opstekende wind.
De regen zet (gelukkig) door en ik maak, al fietsend, een poncho van de regenjas. Ik steek mijn handen buitenom door de openingen en kan zo bij mijn handvatten. Hé, zo blijven mijn handen droog en kan de poncho ook niet opwaaien. Er ontstaat door de hogere rugleuning van het voorzitje een kuiltje waar wat water in blijft staan. Met de kleppen van de zakken dichtgeklikt loopt dit water bij het opstaan niet in de zakken. De inhoud blijft droog.
Door het klepje aan de capuchon houd ik overzicht bij het oversteken, normaal doe ik dan mijn capuchon af. Bij Monkey Town aangekomen doe ik de ritsen terug en we lopen snel naar binnen voor een dagje uitrazen.

Lees ook:

Draag jij wel eens een poncho?

Geverifieerd door ExactMetrics