Thuisleven.com
Thuisleven nieuw logo.
Thuisleven.com > Er op uit > Reizen / onderweg > Elektrisch fietsen wordt steeds hipper

Elektrisch fietsen wordt steeds hipper

We fietsen wat af en we kunnen niet wachten tot het weer iets beter weer wordt. Al zijn we laatst heel eigenwijs toch al een klein rondje op de fiets gaan maken. De hoeveelheid elektrische fietsen die we onderweg tegenkwamen vielen wel op. Nu ja, tegenkomen? Ons inhalen bedoel ik.

Elektrisch fietsen

Waar voorheen de elektrische fiets aangeboden werd aan ouderen met een lage instap om toch maar gewoon mobiel te kunnen blijven. Zien wij de laatste tijd steeds meer groepen Nederlanders elektrisch fietsen. Zo zoeven de elektrische bakfietsen ons voorbij op het toch al smalle fietspad. Wel handig uit school met speelafspraken. De vraag heeft hij of zij een fiets bij zich wordt al niet meer gesteld. En onze dochters kunnen altijd meerijden. Na afloop van de speelafspraak haal ik ze dan achterop mijn fiets weer mee naar huis.

Jongeren

De keuze van een middelbare school wordt steeds uitgebreider omdat de regio die de kinderen kunnen befietsen steeds groter wordt. Waar ik nog dagelijks bijna drie kwartier aan het trappen was, is de jeugd nu veel sneller op school. Het zal de conditie niet ten goede komen, al blijven ze daarentegen wel uit de auto, bus en trein.
Nu de leeftijd waarop je mag starten met rijlessen vervroegd is, zie ik ook steeds minder jongeren op een scooter rijden. Alsof ze een stapje overslaan van de elektrische fiets gelijk door naar de auto.

Sportievelingen

Wat ons tijdens ons korte rondje fietsen ook opviel was de mogelijkheid van het fietsen met een elektrische sportfiets. Zo scheurde er een mountainbiker achter een klein groepje wielrenners aan. Dit zou zonder elektrische ondersteuning nooit lukken. Elektrische mountainbike kopen bij Mantel en scheuren maar zo lijkt het wel. Het geeft een nieuwe dimensie aan het sportieve fietsen, al lijken mij de uitdagingen in heuvelrijk gebied steeds kleiner worden. De kans dat je de top haalt is binnen bereik. De winst ligt hem wellicht in de tijd. Even in je middagpauze de sportfiets uit het rek, even raggen en dan weer keurig in het gelid achter je computer of vergadering. Wat overeind blijft is dat Fietsen gezond is. Hoe je het wiel ook wentelt of draait.

Lees ook:

Fiets jij graag?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Ik zit er ook aan te denken om een electrische fiets te kopen. Binnenkort maar eens lijstje maken met mijn voorkeuren

  • Een elektrische mountainbike vind ik een wonderlijke paradox. Want is mountainbiken niet iets wat je doet vanwege het sportieve aspect en de prestatie? Als je dat elektrisch doet, verlies je dan niet het belangrijkste element?

    • Ik voorspel een Elektrische Olympische Spelen, mocht de ondersteuning voor iedereen gelijk zijn, dan kunnen de individuele prestaties weer gemeten worden.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics