Thuisleven.com
'Mijn papa is een ...' van de Vier Windstreken
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > ‘Mijn papa is een …’ van de Vier Windstreken

‘Mijn papa is een …’ van de Vier Windstreken

Toen mijn kids in de fase zaten van het niet willen eten maakte ik er een spelletje van. Door met een vork of lepel door de lucht te gaan deed ik alsof het eten in een vliegtuig zat. Een dag later werd diezelfde vork een trein en willen de passagiers uitstappen. En weer een dag later is het de postbode die pakketjes aflevert.
Vast en zeker herkenbaar voor vele ouders en dan heb ik het nog niet gehad over de vele ritjes op de knieën die zijn gemaakt door de woonkamer met één van de kids op de rug om te doen alsof ik een paard ben. Deze flashback kreeg ik even toen ik het boek “Mijn papa is een…” voor mijn neus heb liggen.

Mijn papa is een …

Zodra ik het boek open klap en begin te lezen komt de vreugde nog meer naar boven. Een grote illustratie wordt begeleid met een stukje tekst in rijm vorm en afgesloten met een vraagstuk. Zo staat er bijvoorbeeld:
Stampe-stampen door het bos
We trompetten erop los
Pas op, daar ligt een waterslang!
Voor nat worden ben ik niet bang
En weet je wat ik ook al durf?
Ik glij zomaar van zijn slurf

Ik hoop maar dat ik zachtjes land
Mijn papa is een…”
Dan is het de tijd voor de kinderen om te gaan raden wat papa is. Zodra ze allemaal één of meerdere keren hun antwoord hebben gegeven kan de pagina worden omgeslagen en komt er op twee pagina’s groot de illustratie te staan van wat papa is.

Onze mening

Tijdens ons vaste bed ritueel lees ik het boek voor. Omdat er interactie is tijdens het boek gaat de tijd veel sneller dan ik verwacht had en lezen we het boek in een ruk uit.
De leuke illustraties dragen hier zeker aan mee. Een goede aanrader voor kinderen die niet lang stil kunnen zitten of stil kunnen zijn 🙂

Informatie en waar te koop

Mijn papa is een …
Auteur: Marieke van Ditshuizen
Illustrator: Marieke van Ditshuizen
ISBN 9789051165845
Uitgeverij: de Vier Windstreken
Leeftijd: vanaf 4 jaar

Lees ook:

*** voor dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen ***

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics