Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Benno – Korte verhalen voor lange avonden

Benno – Korte verhalen voor lange avonden

Nu de dagen weer korter worden en de avonden langer zijn, is het extra gezellig om onder de wol te kruipen en te genieten van heerlijke verhalen om de nacht door te komen. En ofschoon wij het doen met een nachtje slaap, moet Benno zich klaar maken voor de winterslaap. In het boek “Benno – Korte verhalen voor lange avonden” lees je hoe hij dit doet en in dit artikel lichten we een tipje van de sluier. 

Benno – Korte verhalen voor lange avonden

Het nieuwe boek van Hans de Beer en Serena Romanlli is een knus bedtijd-boek dat levendig is gerijmd. In het boek zie je hoe Benno zich klaar maakt voor zijn winterslaap. En voor hij diep in slaap valt, leest zijn moeder hem nog een paar extra mooie verhaaltjes voor. Zo heeft hij wat moois om over te dromen.

De verhalen in het boek zijn extra leuk door de prachtige illustraties.

Wat vinden wij ervan?

Negen verhalen in één verhaal, hoe leuk en pakkend is dat! De verhalen van Sjors, het olifantje en Icarus, de vliegende eekhoorn zijn hier favoriet. Opvallend zijn de leerzame lessen die in de tekst mee worden gegeven. Zoals het dragen van zwemkleding tijdens het zwemmen, het niet peuteren in je neus en dat je blij mag zijn met wie je bent. Daar hou ik wel van.

Informatie

Benno – Korte verhalen voor lange avonden
Auteur: Serena Romanelli
Illustraties: Hans de Beer
ISBN: 9789051168402
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Leeftijd: 4 jaar

Lees ook

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

3 reacties