Thuisleven.com
Sepp de Wolvenvriend (AL)
Thuisleven.com > Entertainment > Film & Series > Familie > Sepp de Wolvenvriend (AL)

Sepp de Wolvenvriend (AL)

Mijn zoon van zeven is dol op wolven en als we een film ontdekken die Sepp de Wolvenvriend heet, is hij meteen enthousiast. Samen met de zus van drie gaan we er eens lekker voor zitten.

Sepp de Wolvenvriend (AL)

Het verhaal speelt zich af in Zwitserland, lang geleden. Sepp woont met zijn ouders in een traditioneel klein dorpje in de bergen en heeft een eenvoudig maar mooi leven. Zijn familie heeft koeien en geiten en verkoopt zelfgemaakte kazen. Dan gaat de levering van de kazen helemaal mis en komt het gezin in grote financiële problemen. Zelfs Kleintje, het jonge geitje dat Sepp als huisdier houdt, moet worden geruild tegen boodschappen. Tot overmaat van ramp wordt Sepp ook nog eens gepest omdat hij voor een belangrijke optocht in het dorp maar een kleine geitenbel heeft, in plaats van een mooie grote koeienbel. Dan is maat vol en gaat Sepp op zoek naar een oplossing.

De film is gebaseerd op een beroemd Zwitsers kinderboek: Schellen-Ursli van de schrijfster Selina Chönz. Het originele boek is niet erg dik en is in de film alleen maar te zien als de laatste twintig minuten. Het verhaal dat er bij verzonnen is, sluit er naadloos op aan. De sfeer van de film is prachtig: je wilt meteen op vakantie naar de bergen. Met een bijna nostalgisch gevoel word je meegenomen in een wereld waar geen auto’s, televisie of internet. Het is echter geen sprookje, de wanhoop die de ouders van Sepp voelen als het geld opraakt is mooi maar duidelijk in beeld gebracht.

Een origineel verhaal

Het verhaal is origineel en zoonlief leeft erg mee met Sepp en alle nare dingen die hem en zijn familie overkomen. De schurken – de valse winkelier en zijn zoon –  zijn echt enorm onsympathieke figuren die de ene na de andere gemene streek uit halen en dit maakt het verhaal natuurlijk nog spannender.

De film heeft mooie thema’s zoals vriendschap, familie en gemeenschapszin. Uiteindelijk komt het hele dorp samen om Sepp en zijn familie te redden. De band die Sepp met dieren en met name de wolf en het geitje heeft is heel mooi weergegeven. Hij raakt bevriend met een wilde wolf door het weinige eten dat hij heeft met het dier te delen. De wolf speelt op zijn beurt een belangrijke rol in de oplossing voor al Sepps problemen. De film is niet eng maar wel spannend en het houdt je geboeid tot het eind. Hoewel mijn zoon wel vindt dat de wolf een nog veel grotere rol had mogen spelen, vindt hij het een leuke film, net als mijn dochter van drie die het soms wel een beetje spannend vindt, maar wel de hele film uitkijkt. Een mooi verhaal in een prachtige omgeving, voor dierenliefhebbers van alle leeftijden. 

Sepp de Wolvenvriendvan Just4Kids is nu verkrijgbaar op DVD en VOD

Lees ook:

*** voor dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen ***

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

21 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics