Thuisleven.com
Zig & Zag een gezellig spel van 999 Games
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Strategische spellen > Zig & Zag een gezellig spel van 999 Games

Zig & Zag een gezellig spel van 999 Games

Wij mochten van 999 Games het spel Zig & Zag testen. Met vier kinderen die graag spelletjes spelen is dat natuurlijk geen straf. En het mooie van een spelletje spelen is dat ze gelijk ook aan het leren zijn. Zo leren ze tijdens een spel om keuzes te maken, om op je beurt te wachten, om een goede winnaar/verliezer te zijn, te plannen, om gezellig de tijd door te komen en aan een goede band te werken i.p.v. naar schermen te kijken. Bovendien is het een goede oefening voor de hersenen en leer je om goed samen te werken. Zo ook bij het spel Zig & Zag.

Zig & Zag

Het valt me meteen op dat het concept van het spel briljant is. De doos is namelijk de basis van het spel. Zo maak je maximaal gebruik van de beschikbare materialen en dit is weer beter voor het milieu. De speciale bordhouders worden op de doosrand geklemd en daar wordt vervolgens het labyrint in gezet.

Zig & Zag een gezellig spel van 999 Games

De speelpoppetjes Zig en Zag zijn voorzien van magneten. Het is de bedoeling dat ze beiden een kant van het veld kiezen en vervolgens aan elkaar plakken. Schuif je Zig, dan volgt Zag en visa versa. Hierbij is het overigens niet handig wanneer beide spelers tegelijkertijd aan de aliens zitten. Maar na wat oefenen krijg je er vanzelf handigheid in, zeker over de manier waarop je met elkaar moet communiceren. Zodra je dit door hebt kan het plezier beginnen.

Zig & Zag de spelregels

Aan elke kant van het speelbord staat een labyrint en aan beide kanten staan 6 verschillende voorwerpen (dus 12 in totaal). Doordat ze niet bij beide kanten hetzelfde zijn kan het zomaar zijn dat Zig door een maïsveld loopt terwijl Zag over een pad wandelt om zo bij het gezochte voorwerp te komen. Het is echter niet toegestaan dat een van de aliens door een maisveld uit zichzelf gaat lopen, kortom met elkaar communiceren is echt noodzakelijk.

Zig & Zag een gezellig spel van 999 Games

Voor je begint, beslissen de spelers of ze de coöperatieve of de competitieve variant willen spelen. In de coöperatieve versie moeten de spelers samen zoveel mogelijk voorwerpen vinden. Terwijl het er bij de competitieve versie om gaat wie zich het beste in het labyrint kan oriënteren. In de duidelijk uitgelegde spelregels, die meegeleverd worden in de doos, worden beide versies goed uitgelegd.

Inhoud van de doos

– 4 labyrinten
– 22 kaarten
– 2 aliens: “Zig” en “Zag”
– 2 Speelbordhouders
– 1 Zandloper
en uiteraard de spelregels

Lees ook:

*** Voor dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen***

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Als er hier een spel wordt gespeeld dan eindigt al gauw met iemand die chagrijnig wordt of begint te huilen omdat hij (maar vaker zij) niet tegen zijn/haar verlies kan… Daarom zitten we niet zo snel te springen om een spel te spelen want dat is meestal wel een domper.. maar ja… anders leren ze het ook nooit.

    • Juist dan is dit spel een prachtig iets, je werkt namelijk samen. En kunnen de kinderen echt niet tegen hun verlies laat je de zandloper toch achterwege 😉

    • Dat is het ook zeer zeker, vooral om samen te werken is een hele uitdaging. Je zit namelijk tegenover elkaar en rechts is voor de ander links. Dus we merkten al snel dat er vele handgebaren bij kwamen, hihi.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics