Thuisleven.com
Kinderboek Marie Boe, Het spook van Villa Donkerhout.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Marie Boe, het spook van Villa Donkerhout (8+)

Marie Boe, het spook van Villa Donkerhout (8+)

Marie Boe is het nieuwste karakter van kinderschrijver Michael Reefs. Het tweede deel komt later dit voorjaar uit. Thuisleven neemt deel aan de blogtour met hints voor een spokentocht. De hoogste tijd dus om deel 1 ‘Het spook van Villa Donkerhout’ eens te lezen. En dan schrijf ik er gelijk maar een recensie van.

Michael Reefs

De auteur Michael Reefs ken ik al van mijn KiDDoWz tijd. Met veel plezier heb ik de dikke pillen van de biebbende gelezen. Achter de kinderboeken schuilt een extra dimensie met QR codes en website waar fans elkaar (en de schrijver) kunnen treffen. Ook de boektrailers zijn adembenemend, wat een creativiteit. Ik kijk nu al uit naar de spokentocht van de blogtour.
Marion, onze blogger, is fan van de boeken van Bram. Niet helemaal objectief aangezien haar zoontje Bram heet. En dan is daar nu Marie Boe, aangenaam kennis te maken.

Marie Boe

Marie Boe is een meisje van ongeveer negen jaar. Ze woont op een eiland waar niemand van vertrekt of op aankomt. Het heet Zilvermaaneiland. Ze woont daar met haar ouders, haar oma is helaas overleden. Met haar beste vriend Jasper brengt ze veel tijd door. Ze zitten graag in hoge bomen en kijken uit over de zee. In het Schaduwbos op het eiland ‘mogen’ ze niet komen. Daar gaan de wildste verhalen over de ronde. Dan ziet Marie vanuit de boom iets drijven op zee. Het avontuur begint…

‘Het spook van Villa Donkerhout’

Is het een boot? Zit er iemand in? Bijna teleurgesteld is Marie als het drijvende object een koffer blijkt te zijn. Ze haalt Jasper erbij, want ze krijgt de koffer niet open. Wat zou erin zitten? Verbeeld ze het zich nu of beweegt er iets in de koffer? Ze komen er al vlot achter dat de koffer van de oma van Marie Boe is geweest. Na meerdere pogingen lukt het ze de koffer te openen. Wat zou oma hiermee willen duidelijk maken? En waarom pakt Janna Storm de inhoud van ze af en rent ermee het Schaduwbos in?

Mijn leeservaring

Wederom een prachtig vormgegeven kaft en wat ligt het lekker stevig in de hand door de hardcover. Marie Boe is een avontuurlijk meisje en het verhaal is spannend maar niet eng. De aangegeven leeftijd van 8 jaar lijkt mij prima voor de lezers. Kunnen ze na het lezen van dit avontuur nog lekker verder dromen in bed.
Ook het interactieve komt weer terug in deze titel. Een QR code leidt naar een muziekstuk. Dit geeft het leesboek een extra laag en diepgang. Net als de Spokenjager test achterin het boek. Daar kun je zelfs een certificaat mee verdienen…

Boekinformatie

Marie Boe, Het spook van Villa Donkerhout
Michael Reefs
Aleksandar Zolotic, illustraties
Uitgeverij Billy Bones
ISBN 9789030507871

Lees ook:

Ben jij al bekend met de boeken van Michael Reefs?

*ik heb een reviewexemplaar ontvangen*

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

12 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics