Selecteer een pagina

Op Thuisleven heeft Marion al eerder een review geschreven voor een boek van Micheal Reefs Bram en de Orde van Avalon.Dat is een spannende boekenserie en ze is enthousiast. Nu komt er begin augustus een nieuw boek uit van Michael Reefs en ik heb als e-book een exclusief leesexemplaar ontvangen dat ik niet weg kan leggen tot het uit is.

De personages en het verhaal

We maken kennis met Sophie, Doortje, Jerry en Rick. Vrienden door dik en dun die als ze niet samen zijn toch nog contact houden via hun mobieltjes. Als er in Hartendal een vreemd vuur rond trekt worden de kinderen nieuwsgieriger dan goed voor ze is. Ze gaan op onderzoek uit en moeten hun krachten bundelen om achter het geheim van de toren te komen.

Ze gaan op zoek naar zes sleutels en worden tegen gewerkt door Millie en haar knechtjes die dit ook tot hun doel hebben gemaakt. Elke sleutel heeft een eigen verhaal en om ze te bemachtigen beleven de kinderen ook steeds spannende avonturen.

In Hartendal ligt een bijzonder plein, het klavertjesplein. Met een eigenaardig huis erop: het vervloekte Torenhuis. Er wordt gefluisterd dat de dikke muren moeten voorkomen dat een groot Kwaad zal ontsnappen. Zes zware sloten moeten de deur voorgoed gesloten houden.

Sophie, Doortje, Jerry en Rick geloven niets van de verhalen die rondgaan en kunnen niet wachten om het Torenhuis binnen te gaan. In hun zoektocht naar de sleutels van de zes sloten komen ze achter de waarheid die de ouderen van het plein zo wanhopig proberen te verbergen. Dan begint het langzaam duidelijk te worden… Er huist wel degelijk iets heel gevaarlijks in het Torenhuis. Zullen de vrienden sterk genoeg zijn om het te verslaan? Of zijn ze al te laat en is het Klavertjesplein reddeloos verloren?

Conclusie:

Wat een leuke spannende en vooral eigentijds avonturen beleven deze kinderen. Als het net als bij mij je eerste kennismaking is met deze schrijver en boeken, dan ren je vast net als ik snel naar de bieb deze zomer. Met 304 bladzijden vol avonturen kom je de zomertijd echt wel door.

Boekinformatie

ISBN 9789492604866
Uitgever Stormsteen
Druk vanaf 1e
Verschenen 03-08-2020
Taal Nederlands
Bindwijze Hardcover
Genre Fictie 10+
Illustraties Luke Sure

#Voor het schrijven van dit artikel hebben we een exclusief leesexemplaar ontvangen#

Geverifieerd door ExactMetrics