Selecteer een pagina

De boekenserie over Bram heeft mij in zijn greep, zodra deel 1 uit was kon ik direct verder lezen in deel 2 en het boek bijna niet wegleggen voor het uit was.

Op onderzoek in Schotland

Bram en de orde van de AvalonIn dit 2e deel gaat Bram op onderzoek uit in Schotland. Zijn avontuur begint met een zoektocht naar een geheimzinnige steen ergens verstopt tussen het puin van een kasteelruïne.

Hier treft hij ook de orde van Avalon die op jacht is naar de steen. Alleen zij hebben er kwade plannen mee en hebben de steen nodig om het magische eiland Avalon te bereiken. Met gevaar voor eigen leven probeer Bram de orde te slim af te zijn.

Bram en de orde van de Avalon

Bram zijn ouders zijn inmiddels helemaal op de hoogte van zijn avonturen en mogelijkheden. En ook dat het verleden van zijn Oma hierin een grot rol speelt. Zijn vader vind het allemaal erg stoer en spannend en moedigt Bram in zijn Avonturen aan, maar zijn moeder is alleen maar bezorgd en wil het liefst dat hij veilig thuis blijft.

Zijn nieuwe avontuur begint in Schotland. Hij moet een reis via de dozen maken naar een oude kasteelruïne waar een geheimzinnige steen verborgen ligt. Volgens de legende van Koning Arthur die lang geleden zijn zwaard uit de steen trok, is de steen gesplitst en zijn er vijf brokstukken verspreid over de wereld terecht gekomen.  Wanneer de brokstukken allemaal gevonden zullen worden en weer samen komen, zal dit magische krachten naar boven brengen. Helaas gaat dit avontuur natuurlijk niet zonder tegenslag. De Orde van Avalon duikt op en heeft de stenen nodig om toegang te krijgen tot het magische eiland Avalon en wil de krachten voor verkeerde doeleinden gebruiken.

Het zijn allemaal mannen in witte gewaden met enge witte ogen, zij beschikken over een sterke kracht waardoor ze met 1 vingerknip je uit de weg kunnen ruimen. Dit alles maakt het extra gevaarlijk voor bram om zijn avontuur te kunnen voltooien. Gelukkig krijgt hij opeens weer hulp uit een onverwachte hoek en proberen zijn vader en oma hem te helpen met voorbereidingen die hij kan treffen vanuit hun huis.

Het is een spannend avontuur wat Bram dit keer weer beleefd en de vraag is of alles goed zal komen. Richting het einde van het boek volgen verschillende spannende situaties elkaar snel op en lijkt het einde in zicht te komen. Bram krijgt nog steeds hulp, maar is zich steeds meer bewust van wat hij allemaal kan en zijn zelfvertrouwen groeit, dit is mooi om te zien dat ook de hoofdpersoon in het boek als het ware groeit.

Conclusie:

Bram en de orde van de AvalonEen boek over een bijzondere steen die de wereld op z’n kop zet en Bram die opnieuw een spannend avontuur beleefd. De tekeningen op de kaft en in het boek blijf ik ook erg mooi en passend vinden bij het verhaal. Het maakt het boek extra bijzonder samen met de optie om QR-codes te scannen voor extra informatie. Deze serie blijft leuk om te lezen en het volgende deel staat hier al weer klaar.

Informatie

Bram en de orde van Avalon, deel 2
Auteur: Michael Reefs
Illustrator: Luke Sure
ISBN: 9789492604033
Uitgeverij : Stormsteen
Eerste verschijningsdatum: September 2018
304 pagina’s

Geverifieerd door ExactMetrics