Thuisleven.com
Kikkerland tea infuser
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Servies en toebehoren > Kikkerland tea infuser – Ditverzinjeniet

Kikkerland tea infuser – Ditverzinjeniet

Een kant en klaar theezakje is makkelijk in gebruik en daardoor ook een van de meest gebruikte vormen van thee. Toch zul je deze niet meer bij mij in de kast aantreffen. Sinds ik eens overgestapt ben op losse thee merk ik namelijk een hele reeks voordelen. Bovendien is het serveren van thee elke keer weer een groot feest. Zeker als je een leuke tea infuser gebruikt.

Duurzame keus

Een theezakje bestaat uit verschillende soorten verpakkingsmateriaal. Een doosje met theezakjes bestaat uit papier (doosje), plastic (om het doosje heen) en de theezakjes zelf. Ofschoon thee GFT afval is, is het zakje dat niet. in de meeste theezakjes (en dat geld overigens ook voor filterpapier van koffiepads) is kunststof verwerkt. Daardoor mag het niet bij de GFT bak maar moet het bij restafval.

Het gebruik van losse thee met een tea infuser is dan ook een duurzame keus, mits je de tea infuser vaker gebruikt.

Kikkerland tea infuser

Kikkerland tea infuserBij het gebruik van losse thee is het wel iets lastiger om te weten wie welke theezeef gebruikt. Immers hangt er geen labeltje aan.
Gelukkig heb je daar verschillende tea infusers voor. Mijn favorieten op dit moment zijn de tea infusers van Kikkerland. Ik heb er een in de vorm van een blad en een in de vorm van een visje, beiden met opvangbakje. De infusers zijn vrij breed en liggen daarom perfect over de mok heen. Hierdoor komt er dus geen losse thee terecht in het water.

Na gebruik kan de thee bij het GFT afval of, nog beter zelfs, in de wormenbak. De tea infuser kan worden omgespoeld onder de kraan of in de vaatwasser worden gezet.

Weet jij dat…

 • Je bij Ditverzinjeniet.nl terecht kunt voor veel meer leuks en bruikbaars?
 • Losse thee zuiniger is dan thee in een zakje?
  Thee in een zakje is meestal fijner gemalen en geeft minder smaak af dan hoge kwaliteit thee. Je kunt thee in een infuser dus ook vaker gebruiken.
 • Je onwijs veel keuze hebt in losse thee?
 • Thee uit de tuin nog beter is voor het milieu?
  Lekker zelf plukken, schoonmaken onder de kraan en van genieten. Vooral verse muntthee is lekker en makkelijk in de tuin.
 • Muntthee in de tuin het beste in een pot kunt bewaren?
  Muntthee woekert namelijk behoorlijk.

Maak jij gebruik van een tea infuser?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

 • Het ziet er mooi uit.

  Staat nog wel op mijn lijstje. Heb zo’n mooi zeefje voor losse thee maar nog geen winkel in de buurt gevonden die het verkoopt. Leuk idee voor de vakantie om eens op zoek te gaan. Mijn moeder heeft allemaal losse potjes thee en het is idd lekkerder.

  Ik drink nu verse muntthee en citroenmelise thee van uit de tuin. Heerlijk!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics