Mijn man en mijn oudste zoon zijn echte vleeseters. Mijn dochter van 5 wil de laatste tijd niet meer zo graag vlees of vis eten. Laatst zaten we aan tafel en schotelde ik ze gerookte makreel voor. Zei ze “sorry vis, maar ik vind je zo lekker”. Nu is het meer, ik vind het zo zielig voor de kip en laat ze het dus ook staan. Een alternatief voor vis en vlees zoals tofu vind ze ook niet erg lekker. Hoog tijd dus voor mij om alternatieve gerechten te gaan zoeken in de vegetarische hoek.
Nu eten we toch al één a twee dagen in de week vegetarisch, gewoon omdat dat er zo ingeslopen is met terugkomende gerechten.
Maar af en toe iets nieuws proberen doen we graag. Van de Happy Pear had ik zelf nog niets gehoord, maar nu blijkt dit al hun tweede kookboek te zijn.

De Wereld van de Happy Pear

Stephen en David zijn een tweeling die los van elkaar besloten om vegetarisch te worden en meer plantaardig te gaan eten. Toen ze elkaar hun eigen plan vertelde overlapten dat elkaar zo goed dat ze samen een groentewinkel zijn begonnen in Greystones. Daar vloeide een eetgedeelte uit en door hun reizen over de hele wereld is dat heel divers geworden. Het boek ‘De Wereld van de Happy Pear’ is daarom ook voorzien van een aantal verhalen. Over hoe ze ontstaan zijn, tot met wie ze werken en wie er geïnspireerd zijn geraakt door het verhaal van de broers. De foto’s in het boek zijn persoonlijk en stralen gezelligheid uit. De gerechten zien er smakelijk uit.

De recepten

Eindelijk een kookboek met ook heerlijke en maakbare ontbijtjes! Sommige lijken me als toetje ook heerlijk, zoals de chocolatechip smoothie of de quinoa pannenkoekjes.
Na het doorbladeren en lezen van de verhalen van hun ouders en bekenden kiezen we met zijn alle een paar gemakkelijke recepten.
We gaan maken, de duo aardappelkoekjes, als bijgerechtje. De vegan lasagne heeft mijn man uitgekozen. Als toetje wil mijn dochter de chocolade karamel repen.

Het boodschappenlijstje

Het “probleem” met nieuwe kookboeken is vaak dat de recepten veel nieuwe ingrediënten nodig hebben die je dan net niet in huis hebt. Nu valt dat voor ons met dit boek eigenlijk erg mee. Het zijn vooral verse ingrediënten. Voor bijna al je maaltijden moet je naar de winkel en mijn boodschappenlijstje voor de drie gerechten die wij hebben gekozen is niet heel moeilijk. Spinazie, cheddar, cashewnoten, knolselderij, zoete aardappelen, champignons, gepelde tomaten en tomatenpuree (uit blik). Tot nu toe niets wat ik niet vaker haal. Dan amandelmeel en amandelpasta en pinda’s allemaal voor de “gezonde” chocolade repen.

Het resultaat

Ligt aan mij hoor, maar ik kan nooit zo precies een recept volgen. Dus in plaats van amandelpasta 100% pindakaas genomen. En bij de aardappelkoekjes ook knoflook toegevoegd. De vega lasagne was lekker maar wel heel erg veel werk. Alles was wel super lekker.

We gaan nog meer uit dit boek maken. Of we nu ineens veganist worden? Nee hoor, maar wat meer vegetarische dagen komen er zeker!

Info en waar te koop

De wereld van de Happy Pear is o.a. te koop bij Bol.com voor €24,95
ISBN: 97894663190848

Lees ook:

# we hebben voor dit artikel een recensie exemplaar ontvangen#

Geverifieerd door ExactMetrics