Thuisleven.com
Vegan soul food
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > Vegan soul food – het kleurrijkste vegan kookboek

Vegan soul food – het kleurrijkste vegan kookboek

Heb je ooit een bord voorgeschoteld gekregen dat zo ontzettend kleurrijk was dat je haast zou denken dat het gekleurd is? Ik nog niet en was dan ook met stomheid verbaasd nadat ik de cover van “Vegan soul food” voorbij zag komen in mijn mailbox. Aangezien mijn interesse gelijk gewekt was heb ik een recensie-exemplaar aangevraagd en ontvangen.

Vegan soul food

Vegan eten zoals je nog niet eerder hebt gezien (of geproefd!). In dit prachtige super kleurrijke kookboek zijn de lekkerste veganistische recepten gebundeld. Door de natuurlijke kleurstoffen die hij gebruikt, zijn de gerechten een feest voor het oog. Perfect om te serveren tijdens een feestje om comfortfood voor jezelf.

De recepten hebben een multiculturele inslag met een tropisch tintje. Denk een Bojo (cassave-kokostaart) / cheesy polentafrietjes / traditionele pom / kruidige casavesoep / rijstbowl in Japanse stijl / spicy tofu scramble / bao buns. Of heb je toch meer zin in eenbroodje pikante sticky tempeh of een kom havermout met bakbanaan? Allemaal vegan, gezond en superlekker!

Wat vind ik van Vegan soul food?

Dat je eten kunt kleuren middels natuurlijke ingrediënten dat bewijzen mijn spinaziepannenkoeken wel, die volledig groen worden nadat er spinazie aan toegevoegd is. Toch brengt dit boek je tot een hoger niveau als het gaat om je eten extra kleur te geven. Zo leer je dat bepaalde kruiden, sappen en poeders het eten kleuren zonder dat er gelijk een heel ingrediënt (soms ook wel overigens) aan toegevoegd hoeft te worden.

Met deze verandering breng je echter ook een verandering in smaak meet zich mee. Maar doe je dit goed dan zal het je gerecht nog meer power geven.

Informatie

Vegan soul food
Auteur: Jason Tjon Affo
ISBN: 9789023016519
Uitgeverij: Becht

Kook jij wel eens met kleur?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

13 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics