Thuisleven.com
Pixi boekjes- terug van weg geweest
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Pixi boekjes- terug van weg geweest

Pixi boekjes- terug van weg geweest

Afgelopen week ontving ik van een trouwe lezeres de vraag waar de Pixi boekjes te koop zijn, ik heb haar doorverwezen naar De Vier Windstreken daar zijn namelijk 3 geweldige Pixi-series te koop, elke serie bestaat uit maar liefst 8 boekjes. Zo kun je kiezen uit de Sprookjes variant, de Klassieke boekjes en de Pixi-pret. Wij ontvingen maar liefst 3 Pixi-boekjes uit elke serie om te recenseren. Wat me gelijk opvalt is het formaat (lekker klein), het naam-stukje aan de binnenkant van de kaft en op de achterkant van de boekjes staan leuke raadsels, weetjes en andere dingen waar je geen genoegen van kunt krijgen (balen alleen dat sommige dubbel zijn). 

002 Twee bijzondere biggetjes (serie 01)

Het eerste verhaaltje uit dit boekje gaat over Bobo de slaapkop. Zo moe dat zijn vriendjes zonder hem buiten gaan spelen. Als Bobo eindelijk wakker is gaat hij op zoek naar zijn vrienden en na 2 uur wakker zijn, valt hij weer in slaap op de hooiberg.
Het tweede verhaaltje gaat over de hongerige Otto. Ofschoon biggetjes veel eten is het bij Otto wel heel erg. Zelfs zo erg dat het matrozenpakje dat hij samen met mama Varken gaat kopen open knapt als hij hardop aan het tellen is in de klas. Zal Otto nu minder gaan eten???

010 Doornroosje (serie 02)

Een koning en koningin wilden zo graag een kind dat ze elke dag tegen elkaar zeiden: “O, hadden we toch maar een kindje!” Maar helaas gebeurde dat niet, toen de koningin een keer in bad zat sprong er een kikker uit het water en die zei: “Uw wens zal in vervulling gaan. Voor er een jaar voorbij is, zult u een dochter krijgen.” Wat de kikker zei kwam uit, het werd groots gevierd met velen gasten. Ook de feeën werden uitgenodigd, maar van de 13 feeën konden er maar 12 komen aangezien er maar 12 gouden borden waren. Hoe zou de 13 fee dit opvatten?

019 Driehoorn, de kleine dinosaurus (serie 03)

Driehoorn is een triceratops, dat betekend driehoorngezicht. Niet zo verwonderlijk want hij heeft ook echt drie hoorns die hem beschermt tegen aanvallen. Triceratops leven in kuddes, zodra ze bij de rivier aankomen begint een andere dinosaurus (een edmontosaurus) veel lawaai te maken. Niet voor niks want een eindje verderop zit er een tyrannosaurus achter de rotsen verstopt, te wachten op zijn avondmaal. De triceratops maken een mooie verdediging en het lukt de tyrannosaurus niet om de jonge Driehoorn op te eten. Een eindje verderop staat een ankylosaurus in zijn eentje te drinken aan de rivier zou hij er net zo goed vanaf komen als de triceratops?

Pixi-boekjes

Kun jij niet genoeg krijgen van de Pixi-boekjes? Dan heb je geluk, want er zijn nog veel meer! Verzamel alle acht boekjes uit deze serie. Je kunt voor in elk boekje zien welke je nog niet mist. Ook leuk: vraag je ouders of oma en opa of zij nog Pixi-boekjes van vroeger hebben!

De vier Windstreken geeft nog veel meer mooie prentenboeken, AVI-boeken en jeugdboeken uit. Op Vierwindstreken.com kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Hier vind je ook alle leverbare boeken en andere artikelen.

Lees ook:

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij review-exemplaren ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics