Nerflanders-serie - Max Lucado
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Nerflanders-serie van Max Lucado (1)

Nerflanders-serie van Max Lucado (1)

De Nerflanders-serie van Max Lucado zijn toch wel mijn meest favoriete prentenboeken om voor te lezen. Tot deze serie behoren 6 prentenboeken, elk afzonderlijk te lezen en met een geheel eigen thema. Max Lucado slaagt er in om grote thema’s op zeer originele wijze toegankelijk te maken voor jong en oud. Ik lees ze graag voor aan mijn kinderen, maar ik heb deze prentenboeken al in de loop der jaren diverse malen voor gelezen aan de kinderen van mijn klas op de basisschool. Ik probeer de kinderen in mijn klas dan ook te stimuleren om goed te luisteren en om te ontdekken wat ze van dit verhaal kunnen leren.

Nerflanders serie

De 6 titels met hun thema’s zijn:
Niemand is zoals jij  – over eigenwaarde en zelfbeeld
Jij hoort bij mij – over materialisme
Een fantastisch geschenk – over opscheppen
De beste! – over discriminatie
Had ik maar een groene neus – over rages en trends
Speciaal voor jou – over gaven en talenten

Wie zijn de Nerflanders?

Maar wie zijn de Nerflanders eigenlijk? De Nerflanders waren kleine mensen van hout en waren gemaakt door Eli, een houtsnijder. Eli’s werkplaats lag bovenop een heuvel, zodat hij het hele dorp goed kon zien. Elke Nerflander zal er anders uit. De één had een grote neus, de ander grote ogen. De één droeg een hoed, een ander een jas. Maar ze waren allemaal gemaakt door dezelfde houtsnijder en ze woonden allemaal in hetzelfde dorp. De hoofdpersoon in deze serie is Wout, samen met zijn vriendinnetje Lucia.

Niemand is zoals jij!

De Nerflanders deden elke dag hetzelfde: ze gaven elkaar stickers. De Nerflanders die er mooi uitzagen, met glad hout en glanzende verf, kregen altijd gouden sterren. Ook zij die iets heel goed konden, kregen sterren. Maar de Nerflanders die weinig bijzonders konden, of van wie het hout beschadigd was, kregen grijze stippen. Zoals Wout bijvoorbeeld, hij krijgt de ene na de andere grijze stip en hoe meer stippen hij krijgt, hoe onhandiger hij wordt. En dus nog meer stippen krijgt. Maar Eli, de houtsnijder, leert Wout begrijpen hoe speciaal hij is, ongeacht wat de andere Nerflanders van hem vinden.

Deze boodschap is van wezenlijk belang voor kinderen én volwassenen.
De wereld leert: je bent in tel als je slim, knap of getalenteerd bent. Maar moet het niet zo zijn: je bent bijzonder om wie je bent, zonder voorwaarden?! Dit boek is vanuit een christelijke gedachte geschreven, namelijk: iedereen is bijzonder in de ogen van God. Maar zo kunnen we ook naar elkaar kijken. Je bent bijzonder om wie je bent, en als we zo naar elkaar kijken zal de wereld er zeker een stukje mooier van worden. Een mooie les om aan kinderen mee te geven! En niet alleen aan kinderen … Misschien hebben volwassenen deze les nog wel harder nodig!

Boekinformatie

Ken je dit boek nog niet? Dit prentenboek is absoluut een aanrader. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen dit is best een leuk en leerzaam boek.

Titel: Niemand is zoals jij
Auteur: Max Lucado
Illustrator: Sergio Martinez
Uitgeverij: Ark Media
Pagina’s: 32
ISBN: 9789033828942
Prijs: ongeveer € 12,95

Waar de andere delen over gaan zal ik in volgende blogs schrijven.

Over Max Lucado

Max Lucado is geboren in 1955 in Texas. Hij staat bekend als voorganger in Oak Hills Church in Texas (Amerika). Max Lucado is een zeer succesvolle schrijven van christelijke boeken voor kinderen en volwassenen. Hij heeft meer dan 70 boeken op zijn naam staan, waarvan velen ook in het Nederlands zijn verschenen, waaronder ook de Nerflanders-serie.

Lees ook:

Van welke serie zijn jullie fan?

gastbloggerthuisleven

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics