Thuisleven.com
Shaun het Schaap- De film
Thuisleven.com > Entertainment > Film & Series > Familie > Shaun het Schaap- De film

Shaun het Schaap- De film

De kerstvakantie is weer begonnen. Tijd om met je gezin bij te komen van een drukke decembermaand. Maar ook tijd om tijd te nemen voor je gezin. Wat dacht je van een film kijken? Wij hebben een leuke tip voor je. Namelijk ‘Shaun het Schaap – De film’. Leuk voor jong en oud!

Shaun het Schaap

De film start met een stukje waarin Shaun het schaap, de Boer en de hond Bitzer nog jong zijn. Daarna volgt een stuk waarin je ziet dat elke dag op de boerderij hetzelfde is. De wekker gaat, de haan kraait, de Boer komt, ze gaan eten/werken en dan slapen. En vervolgens verloopt de volgende precies zo. Dat is nou net wat schaap Shaun tegenstaat. Hij kan er op een dag niet meer tegen, hij wil wel eens een vrije dag! Shaun bedenkt met de andere schapen het plan om de boer in slaap te krijgen. Op deze manier hebben ze geen ‘last’ van de boer en kunnen ze hun dagje vrij zelf gaan invullen. De kudde schapen stopt de boer in een oude caravan op het erf. Daar kan de boer de dag slapend doorbrengen, en zij kunnen lekker gaan genieten.

Terwijl de boer in de caravan wordt gestopt gaat het mis. De caravan slaat op hol, en dendert richting de grote stad. Je kunt wel raden, dat gaat niet goed. De boer krijgt door een klap op zijn hoofd ook nog eens te maken met geheugenverlies en weet daardoor niet meer wie hij is. Ook niet dat Shaun zijn schaap is. Shaun en de schapen gaan een reddingsactie bedenken. De kudde schapen vertrekt naar de stad, daar worden ze al snel achterna gezeten door een ‘dierenvanger’. Hierdoor besluiten ze zich te gaan vermommen als mensen en op zoek te gaan naar de Boer. Ondertussen wordt de boerderij op z’n kop gezet door drie varkens.

Onze mening over Shaun het Schaap

Ondanks dat er in de film niet wordt gesproken is het een leuke film voor jong en oud. Er wordt wel wat gemompeld, en uiteraard veel geblaat. Maar dat kan ook niet anders met schapen in de hoofdrol! Er zit humor in de film, als de kinderen een grap niet snappen dan snappen de volwassenen het wel. De humor zorgt ervoor dat de film ook leuk is voor ouderen.

Shaun het Schaap- De film

In 2015 is deze animatie film uitgekomen in de bioscoop, en inmiddels kun je hem ook op dvd en bluray verkrijgen.

Hoe loopt het met de Boer af? En lukt het Shaun en de schapen om de Boer te vinden en uit de handen te blijven van de ‘dierenvanger’?  Ik ga het niet verklappen, maar raadt je aan om een filmmomentje te creëren met je gezin. Dan kom je er vanzelf achter. De film zit goed in elkaar, de muziek past er perfect bij, de humor zorgt dat je ook lekker kunt lachen.

‘Shaun het schaap’, Regisseur: Richard Starzak, Mark Burton. Uitgever: Lumiere. Speelduur: 85 minuten

Lees ook:

Heel veel kijkplezier!

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics