Netflix film

Fei Fei en de maan

Het aanbod bij Netflix is drastisch veranderd nadat Disney zijn eigen streamingsdienst begon. Geliefde films als Frozen, Brave en Tangled verdwenen als sneeuw voor de zon. Om Netflix interessant te houden heeft het bedrijf een derde originele Netflix-animatiefilm uitgebracht: Over the moon (Fei Fei en de maan). De regiedebuut is gegeven aan de voormalige Disney animator Glen Keane (Aladdin, Belle en het Beest en De Kleine Zeemeermin). Het project werd geproduceerd door Netflix in samenwerking met het Chinese Pearl Studio en is een waar visueel spektakel.

Fei Fei en de maan

Fei Fei en de maan is gebaseerd op een Chinees sprookje. Lang geleden slikte de jonge vrouw Chang’e een middeltje voor onsterfelijkheid waardoor ze zo licht als een veertje werd en wegzweefde, tegen haar wil in, steeds hoger en hoger, tot ze uiteindelijk op de maan belandde. Daar wacht Chang’e nu al een eeuwigheid op de hereniging met de jager Houyi, haar geliefde man.

Gedreven door herinneringen aan haar moeder bouwt de vindingrijke Fei Fei een raket en reist naar de maan om het bestaan van een legendarische maangodin te bewijzen.

Conclusie

Fei Fei en de maan

Ter ere van deze nieuwe Netflix film ontvingen wij een ware Netflix goodiebag met daarin een Fei Fei en de maan raket, een setje stiften in een bijpassend blikje alsook een tegoedbon waarmee we de film kunnen kijken. Zelfs de tieners in huis zijn enthousiast en terwijl Tom aan het klussen is in de gang, stallen wij de raket uit om hem vervolgens op zijn mooist in te kleuren. Nadat we deze klus geklaard hebben zetten we de raket in elkaar en bewonderen we hem.

We maken een fruitschaal op en samen met een kop thee ploffen we op de bank om de film te bekijken. Het valt ons snel op dat er veel tijd en energie is gespendeerd aan de uitstraling en kwaliteit van de film. Zo ziet het geanimeerde eten er echt uit en komen er Mandarijnse woorden in de film voor. Met het gevolg dat de kinderen hun volgende vakantie in China willen doorbrengen…

Welke Netflix film / serie ben jij aan het kijken (of heb je recentelijk gekeken)?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics