Pinokkio in het Sprookjesbos
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Pretpark > Pinokkio in het Sprookjesbos

Pinokkio in het Sprookjesbos

Wellicht is het een aantal lezers al opgevallen. Wij hebben een week geleden een foto hebben gepost op Twitter en Facebook met de vraag waar wij waren. Al binnen een paar minuten kregen we het juiste antwoord binnen. Ofschoon we een dagje Efteling al langer op de planning hadden staan, werd het nieuwe sprookje de moeite waard om versneld te gaan. Sinds 24 maart is Pinokkio namelijk te bewonderen in het sprookjesbos. Dat wilden we als een van de eersten zien!

Op tijd opstaan

Om file’s te voorkomen onderweg en zo niet te laat in het park te arriveren, hebben we de wekker op tijd gezet. Ontbijten hebben we in de auto gedaan. Zodoende stonden we niet in een file. Sterker nog, we waren een van de allereerste gasten en mochten helemaal vooraan bij de entree parkeren, echt ideaal! Zowel bij de kassa als bij de entree was er haast niemand te bekennen. Hierdoor konden we gelijk naar binnen konden lopen. Wel moesten we even het entreebewijs laten scannen.

De paden waren voor een groot gedeelte al open. Zo konden we al een eindje het park in lopen. Het voordeel hiervan is dat de gasten al iets verspreid raken en zodoende het lekker door loopt bij de attracties. Omdat we uit eigen ervaring wisten dat de wachttijden bij Droomvlucht hoog op kunnen lopen besloten we dat als allereerste te bezoeken (zoals op Facebook te zien was). Zodra de poort open ging liepen we op rap tempo naar de attractie waar we binnen 2 minuten ook in een van de stoeltjes plaats konden nemen. Het blijft prachtig deze fantastische attractie!

Attracties

Na de Droomvlucht hebben we nog heel wat attracties bezocht zoals “Carnaval Festival”, “Vogel Rok” en “Fata Morgana” maar ook heel wat attracties die we nog nooit bezocht hadden omdat het toen nog niet niet bestond of nog moest worden gebouwd zoals “Joris en de Draak” en “De vliegende Hollander”. Na een hele tijd in het park te hebben vertoefd kwamen we tot de conclusie dat het intussen al half 4 was en het echt tijd werd om Pinokkio te zoeken in het Sprookjesbos.

Om ons niet verloren te lopen hebben we de Efteling app geraadpleegd (deze kan gratis worden gedownload in de store op je gsm). De app laat je zien waar je bent in het park, bovendien als je door het park loopt beweegt het stipje mee zo kun je je niet meer vergissen op de plattegrond en ben je snel op de juiste plek. Het was dan ook niet moeilijk om Pinokkio te vinden. Het werd wel een stuk lastiger om de perfecte foto te maken gezien de grote (terechte) belangstelling. Want ook dit sprookje is fantastisch opgezet in het Sprookjesbos.

Pinokkio en de Monstervis

Nadat we gearriveerd zijn bij het sprookje zien we de Monstervis in het water liggen. Het huisje van Gepetto staat iets verderop staan. Dat schattige huisje trekt onze aandacht en daar lopen we dan ook gelijk heen. Bij de deur hangt een trekfiguur in een uithangbord die het beroep van Gepetto verraadt. Als leuke “easter egg” kun je er, als je lang genoeg bent, ook echt aan het touwtje trekken zodat het poppetje beweegt. Dit is slechts een voorbeeld van de vele details die je kunt zien bij het huisje. Zeker van binnen speelt zich zoveel af dat je heel wat tijd nodig hebt om alle grappige dansende muisjes en speeltjes te kunnen observeren. Dit alleen al is een bezoekje aan deze prachtige attractie waard. Alle bezoekers kijken hun ogen uit. En het was dan ook best wel een beetje dringen voor de raampjes.

Dochterlief staat te kijken naar een groepje tonnen naast het huisje. Ik vraag haar wat er te zien is, want aanvankelijk leek het “gewoon decoratie”. Echter binnen de kortste keer, lichte het deksel van twee van de tonnen zich een beetje op en keken twee andere markante figuren van het sprookje loerend uit naar Pinokkio.

Waar is Pinokkio?

Pinokkio in het Sprookjesbos

Tuurlijk had mijn dochtertje ze al geschoten. Maar inmiddels was de grote menigte die bij onze aankomst voor de Monstervis stonden, verder getrokken en konden we dit pareltje ook eens van dichtbij bewonderen. Uit de bek klonk het geroep van Pinokkio. En ja hoor, na een fikse boer, opende de Monstervis z’n mond en sprong Pinokkio tevoorschijn. Achter hem kun je ook Gepetto zien, want ze zijn beide natuurlijk verslonden. Prachtig gemaakt. Maar pas wel op.

Een Monstervisboertje moet je niet te lichtzinnig nemen en je kunt dus wel wat nattigheid verwachten. Letterlijk. Ook voor het publiek op de eerste dag van het jaar waarbij het 15 °C is een niet geheel onaangename verrassing. Overigens de Efteling zou de Efteling niet zijn als veel van de reacties van de Monstervis, of in het huisje van Gepetto niet op een of andere manier door de bezoeker kan worden uitgelokt. De Monstervis reageert op een hengeltje met een klein visje eraan en in het huisje bedient een hendeltje een “Duveltje uit een doosje”. Deze interactie is natuurlijk voor zowel jong als oud onweerstaanbaar.

Nog meer attracties

Nadat we het Sprookjesbos doorgelopen hadden kwamen we erachter dat we nog een paar attracties wilden bezichtigen waar we eerder niet aan toegekomen waren. Helaas voor ons vloog de tijd voorbij en voor we het wisten gingen de eerste attracties al sluiten. Het einde van deze onvergetelijke dag kwam langzaam dichterbij. Omdat we zoveel gelopen hebben en we eigenlijk geen zin hadden om onderweg een geschikt restaurant te zoeken besloten we unaniem om de dag af te sluiten, hoe toepasselijk, in het Pinokkio restaurant. Hier werd de jonge dame voorzien van een heerlijke beker “Pinokkio ranja” en konden we onze buiken vullen met heerlijke pasta en/of pizza.

Nadat we onze buiken vol hadden en de rekening netjes hebben betaald. Werd het dan echt tijd om onze reis naar huis te beginnen. Een afscheidsfoto van de verlichte entree wordt nog snel genomen. De reis naar huis begint. Ons plakpleistertje (ze geeft de hele dag een handje, vandaar deze naam) praat de hele weg door over alles wat ze gezien heeft. Vijf minuten voor we thuis zijn valt ze in een diepe droom. We tillen haar voorzichtig naar bed, doen nog snel een lekkere pyjama aan en geven haar een kusje op haar hoofd. Stiekem zijn we nieuwsgierig naar alle leuke sprookjes waar ze over aan het dromen is, maar dat horen we pas de volgende dag…

Lees ook:

Wat is jouw leukste herinnering aan de Efteling?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

    • Ja, absoluut! Was zelf verbaasd over de vele veranderingen in de afgelopen jaren. En nog steeds hebben we het park niet helemaal kunnen bezoeken dus wie weet zelfs een overnachting de volgende keer…

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics