Efteling Hotel
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Pretpark > Efteling Hotel…. vol verwachting klopt ons hart

Efteling Hotel…. vol verwachting klopt ons hart

Al maanden keken mijn dochters en ik er naar uit, onze vakantie in het Efteling Hotel. Afgelopen week hadden de scholen in het Zuiden dan eindelijk herfstvakantie en gingen we op pad.

Doordat ik laatst een leuke aanbieding voorbij zag komen van de Efteling waarbij we 1 nacht gratis kregen, konden we maar liefst 3 nachten verblijven in het Efteling Hotel en kregen we 4 dagen entree erbij. Ik had ook 1 van de vakantieparken kunnen kiezen, die waren net zo leuk, maar mijn dochters hadden nog nooit in een hotel geslapen en dat was de doorslaggevende factor.

Mail met praktische tips

Op de laatste dagen voorafgaande aan ons verblijf kregen we telkens een mail van de Efteling, met daarin wat praktische tips. Zo ontdekte ik, dat we zelfs op onze aankomst dag al vanaf 9.00 uur de toegangskaartjes voor het park bij de receptie van het hotel konden ophalen en natuurlijk onze auto daar parkeren. Dus we gingen al op tijd op pad die dag en waren ruim op tijd bij het hotel en voor 09.30 uur stonden we al in de rij van de speciale ingang van het park voor de hotelgasten.

Voordeel als hotelgast

Voor de hotelgasten gaat het park eerder open namelijk om 09.30 uur. Er is ook een speciale ingang (uitgang), die maar 5 minuten lopen is vanaf het Efteling hotel en zijn er ook diverse attracties al vanaf 09.30 uur te bezoeken, zoals Droomvlucht, Avonturen doolhof, Monsieur Cannibale, sprookjesbos, Fata Morgana en zelfs de nieuwste attractie Symbolica gaat eerder open. Voor Symbolica wordt een speciale ingang geopend die om 09.50 uur sluit, dan gaat Symbolica voor de hotelgasten al open.

Bij de speciale ingang kun je ook een trekkarretje huren voor 4 euro per dag en deze uitgang is tot na sluitingstijd te gebruiken. Dus na sluitingstijd kun je nog lekker gaan eten in de restaurants of gezellig wat rondwandelen en toch vlakbij het Hotel het park verlaten.Efteling Hotel
Ook je auto kun je kosteloos bij het Efteling Hotel parkeren.

Als je souvenirs koopt worden deze kosteloos naar de receptie van het hotel gebracht. Dat scheelt natuurlijk een hoop gesleep.

Efteling Hotel… vol verwachting klopt ons hart

Vanaf 15.00 uur konden we inchecken in het hotel. We hadden ’s ochtends al onze toegangskaarten opgehaald en meteen het tijdstip voor het ontbijt mogen kiezen. In de hal van de receptie is een tv scherm voor de sprookjesboom filmpjes, een klein souvenirwinkeltje en een restaurant met speelruimte.

Na het inchecken kregen we onze kamer sleutel en gingen we op zoek naar onze kamer. We hadden geen speciale suite geboekt, maar een comfortkamer, met twee 2 persoonsbedden en een kaptafel. Dat laatste vonden de meiden fantastisch. Er was een bad, een wc verkleiner en als je het kastje onder de wasbak opendeed, werd dat een soort krukje en kon mijn jongste dochter beter bij de wasbak.  Op de TV was een ruime hoeveelheid aan tv-zenders waaronder ook het sprookjeskanaal en zelfs Film1 kanalen. In de hotelkamers kun je gebruik maken van Wifi.

Ik ben een lastige slaper in een vreemd bed, maar in dit bed sliep ik heel erg goed. Ook mijn dochters hebben heerlijk geslapen. Er is ook airconditioning in de kamer, deze hebben wij echter niet hoeven gebruiken.

Het ontbijt bestaat uit een lopend buffet en er is volop keuze. Fruit, yoghurt, brood, cup cakes, broodjes, allerlei soorten beleg, rauwkost, eieren, koffie, thee, sappen, smoothies noem maar op, bijna alles is er. En het smaakte heerlijk.

De Efteling

De Efteling is erg groot zoals de meeste wel weten. Het is het grootste pretpark van Nederland en het op 2 na grootste pretpark van Europa. Gelukkig geven ze overal plattegronden weg, staan er vaak vergrootte plattegronden en duidelijk aangegeven waar je je op dat moment bevindt en kun je gebruik maken van de Efteling app. Hier staat niet alleen een plattegrond op, maar ook hoe lang de wachtrijen zijn bij attracties en showtijden. Enorm handig dus. Ook kun je bij iedere medewerker terecht als je deze app niet hebt. Ik heb het getest en iedereen kijkt met je mee en geeft je tips.

De Efteling bestaat uit 5 rijken:

Ruigrijk, hier vind je vooral de wat ruigere attracties, maar ook de Oude Tufferbaan, De Koggemolen ‘Polka Marina’ of de dolfijn zoals de meiden hem noemden. Station Oost waar ook de stoomtrein stopt, dus zeker niet alleen voor de ruige attracties.

Marerijk, hier ligt o.a.  het Sprookjesbos, Droomvlucht, Villa Volta, Lavenlaar, ook hier ligt een station voor de stoomtrein en parkshow Raveleijn mag in dit rijtje zeker niet ontbreken. Dit rijk is zeer geschikt voor kleine kinderen.

Reizenrijk, hier ligt o.a. de Gondolletta (bootjes), Vogel Rok, Carnaval Festival met Jokie en Jet en de Monsieur Cannibale (draaiende soepketels), Pagode (soort reuzenrad, maar net even anders), avonturen doolhof. Ook hier kunnen kleine kinderen zich goed vermaken, maar ook de mensen die van ruigere attracties houden.

Anderrijk, hier ligt o.a. Fata Morgana, de Bob, de Piranha en de Pandadroom.

Fantasierijk, dit zijn eigenlijk maar 2 attracties die niet helemaal bij elkaar liggen, maar wel tot hetzelfde rijk behoren, namelijk de nieuwste attractie Symbolica en Aquanura.

In de Efteling kun je ook overal kun je eten en drinken kopen. Van ongezond eten zoals friet, maar ook een gezonde salade of panini. Echt van alles kun je er krijgen.

Onze tips:

Na 4 dagen kennen we ondertussen wel de ins en outs van de Efteling, alleen over de ruigere attracties kunnen we niet veel vertellen. Ik was natuurlijk maar alleen met mijn 2 dochters, mijn jongste was te klein voor veel attracties en mijn oudste durft er niet in. Dus deze attracties hebben we overgeslagen, maar gezien de wachtrijen, de gillende en lachende mensen zijn deze attracties zeker de moeite waard.

Wat jullie naar onze mening zeker niet mogen missen in jullie volgende Efteling bezoek:

*             De Raveleijn show
*             De sprookjesboom show
*             Droomvlucht
*             Villa Volta
*             De oude Tufferbaan
*             De stoomtrein, deze vertrekt vanuit Station Oost (Ruigrijk) en Station Marerijk
*             Het sprookjes bos en de sprookjes sprokkelaar
*              Ezeltje strekje in het sprookjesbos
*             Jokie en Jet en de draaiende soepketels
*             Symbolica, hier kun je kiezen uit 3 toeren. De schatten, helden en muziektoer.
*             Monorail in Marerijk
*             De kip en de eend die voor een euro een ei voor je leggen, misschien krijgen jullie wel het gouden ei?
*             Lavenlaar, het dorpje van de Laven, waar ook leuk gespeeld kan worden
*             Sluit je dag af met de Aquanura show, deze is bijzonder mooi
*             Polles keuken het pannenkoekenrestaurant, waar geregeld alle pannen, ketels en lepels gaan klepperen.

Wat vonden wij ervan?

Het fijne van een langer verblijf in de Efteling is dat we geen haast hadden en toch alles meerdere malen konden doen. De kinderen konden tussendoor lekker even spelen, het Sprookjesbos werd uitgebreid bekeken, de stoomtrein en de Gondoletta hebben we vaker even als rustmoment gepakt.
Het Efteling Hotel in Kaatsheuvel vonden we super, zeker voor herhaling vatbaar.
De meiden vonden het jammer dat ons verblijf erop zat, maar in 2021 komt er een nieuw themagebied bij met een paar kleinere attracties en het Efteling Hotel wordt aangepast. Dus rond die tijd zullen we nog een verblijf plannen. Wij hebben in ieder geval genoten.
Lees meer over Raak! Album presentatie in de Efteling

Wie gaat er binnenkort ook eens een dagje (of langer) naar de Efteling?

 

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Fijn dat je een lijstje erbij maakt! Dat is mooi overzichtelijk. Ik zie al uit naar mijn volgende visite van de Efteling

  • Wat ontzettend leuk zeg! Dit jaar zijn we niet geweest maar volgend jaar gaan we zeker weer. Ondanks dat ik dan rolstoelafhankelijk ben vanwege het lange staan vermaken we ons daar prima

  • Ik twijfel om volgend jaar misschien naar het Efteling hotel te gaan om toch naar Bosrijk (heb al gehoord dat Bosrijk veel sfeervoller (Efteling-stijl) dan Loonsche land is, dus die laatste neem ik dan niet in overweging.
    Ik denk dat ik ook afwacht of er nog mooie aanbiedingen komen.
    Mijn zus had laatst ook geboekt, Bosrijk, 1 nacht gratis. Dan is het wat prijs betreft wel te doen.

    • Niet twijfelen gewoon doen, mijn kinderen willen nu alweer gaan zo leuk vonden ze het. Het is een geweldige belevenis en dat gun ik iedereen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics