Thuisleven.com
Op jacht naar goede voeding
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > Op jacht naar goede voeding

Op jacht naar goede voeding

Goede voeding is niet alleen voeding met de juiste voedingsstoffen voor je lichaam maar ook voeding dat goed is voor de planeet. Weet jij echter hoe je ervoor kunt zorgen dat wat je eet zowel goed is voor jezelf als voor de planneet? In het boek “Op jacht naar goede voeding” lees je er meer over.

Op jacht naar goede voeding

Na hun succesvolle eerste boek Food Pharmacy nemen de Zweedse Lina en Mia je in dit boek mee in hun zoektocht naar een betere gezondheid voor mens en planeet. De focus ligt op de hoeveelheid voedingsstoffen in je voedsel, die zorgen voor een betere fysieke gezondheid. Je leert te ‘jagen’ op gezond voedsel met het speciaal ontworpen gezondheidskompas, en met 60 eenvoudige recepten kun je met de opbrengst meteen een heerlijke maaltijd maken. Bonuspunten: deze manier van eten is niet alleen goed voor je lichaam, het is ook nog eens beter voor de planeet! What’s not to like?

Op jacht naar goede voeding

Wat vinden wij ervan?

Op Thuisleven schrijf ik met regelmaat over eten en drinken maar ook over het klimaat. 60 klimaat vriendelijke recepten in een boek trok dan ook meteen mijn aandacht. Nadat ik het boek ontvang sta ik er wel even naar te kijken. Op jacht naar goede voeding is namelijk niet zomaar een kookboek dat je 60 recepten laat zien maar is een boek waarachter een hele filosofie licht. Lina en Mia nemen namelijk de ideeënleer van Plato over omdat deze theorie tijdloos is. Voor degene die niet bekend zijn met Plato’s ideeënleer: deze ideeënleer bestaat uit twee parallelle werelden: 1) de ideeënwereld (het perfecte idee) en 2) de ervaringswereld (de werkelijkheid). Even heel simpel uitgelegd: niets kan bestaan in de werkelijkheid (de ervaringswereld) zonder dat er een perfect idee van bestaat in de ideeënwereld. Mocht je dit nog steeds te ingewikkeld vinden dan lees je in het boek een uitgebreidere uitleg.

Enfin het valt mij op dat dit boek dus meer is dan een simpel receptenboek dat je zomaar even tevoorschijn tovert om wat op tafel neer te zetten. Door de moeite te nemen om mij te verdiepen in de gedachtegangen van de vrouwen achter dit boek weet ik ook meer respect te hebben bij elk recept dat ik daarna tegenkom in het boek.

Het maakt de luchtigheid van het boek alsook de grote kennis over eten en drinken dat het een boek is dat ik met grote vreugde doorblader om te kijken waar ik in de komende week op kan jagen.

Informatie

Op jacht naar goede voeding
Auteur: Lina Nertby Aurell en Mia Clase
Vertaald door: Linda Beukers
Uitgeverij: Becht
ISBN: 9789023016618

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

19 reacties

 • De laatste tijd red ik nog weleens een maaltijd van de vuilnisbak dmv TGTG. Voelt goed om met voedsel dat nog prima in orde is, een lekkere maaltijd te bedenken! Ik wil graag op jacht naar goede voeding!

 • Wij hebben welgeteld 22 zonnepanelen op het dak; hebben een douchetimer en gebruiken het water in de regenton om de planten buiten te begieten. Verder dragen wij al snel een vest of trui als het in huis te kil wordt in plaats van dat wij de kachel harder zetten.

  • Met 22 zonnepanelen heb je een hele mooie opbrengst! Leuk om te lezen dat jullie er zo mee bezog zijn. Weet je ook al wat het volgende gaat worden?

 • Momenteel ben ik bezig mijn badkamer plasticvrij te maken, door het in gebruik nemen van een shampoo bar, conditioner bar, body bar, etc. Nieuwsgierig naar dit boek met uitdagende titel!

 • Leuke actie! Ik maak graag kans en door zelf altijd te kiezen voor vegetarisch eten help ik de planeet een beetje.

 • Op jacht naar goede voeding… dat klinkt erg interessant en de titel wekt daardoor direct mijn nieuwsgierigheid. Naast het feit dat ik altijd op zoek ben naar goede voeding voor mijn lichaam, speelt de aarde en het milieu hierbij een minder grote rol. Mooie zaak om hiervan meer bewust te worden en hier verandering in te brengen! Door onder andere bewust afval te scheiden, vaak de auto te laten staan en de lichten niet onnodig te laten branden, denk ik aan onze planeet.

  • Wat goed om te lezen dat je altijd op zoek bent naar goede voeding voor je lichaam. Mealprep je dan ook om op bepaalde dagen sneller klaar te zijn?

 • Geen eten weggooien, maar invriezen.
  Alle afval scheiden.
  Geen plastic zakjes meer gebruiken en aannemen in de winkel (En die winkels zijn er nog…)
  Geen afval in de natuur gooien, maar mee naar huis nemen.
  Heel graag doe ik mee voor dit interessante en leerzame boek.
  Ik volg bloglovin en loot graag mee.

  • Kringloop shoppen is niet alleen goed voor het milieu maar natuurlijk ook heel leuk om uit te kijken naar de pareltjes tussen de rest.

 • Klinkt interessant dat boek, ik denk er wel vaker over na, bv. minder vlees eten omdat de vleesindustrie heel belastend is voor het milieu dus we eten wel nog vlees maar ik minder de porties wel wat en kook vaker wat vegetarische varianten. En wat gerechten betreft, denk ik dat ik nog heel wat kan leren, welke wat beter voor het milieu zijn dan andere.

  Daarnaast koop ik wat minder veel kleding, ook voor de kinderen. Vaak dragen ze toch veel hetzelfde en dat geldt voor mezelf ook.

 • De planeet is van ons allemaal! Het is belangrijk dat we er samen goed voor zorgen! Op die manier kunnen we er nog heel lang met veel plezier in goede gezondheid wonen!

  • We leven inderdaad met zijn allen in een grote bubbel. Wat ondernemen jullie om er zo goed mogelijk voor te zorgen?

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics