Thuisleven.com
Kerstverlichting buiten

Kerstverlichting buiten

Tijdens de kerstdagen speelt verlichting een grote rol. We zien de laatste jaren dan ook steeds vaker dat er gekozen wordt voor kerstverlichting buiten. Zo wordt het niet alleen in huis extra gezellig met familie en vrienden maar ook buitenshuis. En het fijne van verlichting is natuurlijk dat je het zelf zo gezellig en sfeervol kunt maken als jij zelf wilt.

Juiste type kerstverlichting buiten

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je het juiste soort verlichting hebt. Meestal staat dit expliciet op de verpakking vermeld of bij de product omschrijving. In de webshop van AlleKabels is er zelfs een hele aparte categorie voor gemaakt zodat je je zeker niet kunt vergissen.

Stroombron

Bij het kiezen van buiten kerstverlichting heb je verschillende mogelijkheden voor voeding:

  • 230 V lichtnet
  • 12V
  • 24 V via lichtnet adapter, batterij of solar.

De producten bij AlleKabels voldoen minimaal aan de IP 44 classificatie, waardoor ze beschermd zijn tegen opspattend water. Echter is het raadzaam voor je eigen veiligheid om toch ook altijd even de handleiding te volgen die meegeleverd is. Hierin staat ook beschreven hoe je de verlichting het beste aan kunt sluiten om eventuele problemen te voorkomen.

Kies je voor 230 V verlengsnoer of stekkerdozen, kijk dan altijd voor uitvoeringen die geschikt zijn voor buitengebruik. De keuze voor het type voeding is meestal bepaald door praktische redenen. Voor de aansluiting aan het 230 V lichtnet moet een stopcontact in de buurt te zijn of een verlengsnoer gebruikt worden, terwijl kerstverlichting buiten met batterij- of solarvoeding makkelijk op iedere gewenste plek geplaatst kan worden.

Een stopcontact buiten is het hele jaar door handig

Als je op een droge en afgeschermde plek een stopcontact buiten hebt dan is het natuurlijk wel zo dat je hier het hele jaar profijt van kunt hebben. Denk bijvoorbeeld aan lampionnen in de boom tijdens een mooie zomerse avond en feestverlichting het hele jaar door. Maar ook als je eens de heg wilt snoeien en stroom nodig hebt is het handig om een stroombron in de tuin te hebben.

Wil je niet dat de buren of andere ongenodigde gasten tijdens je afwezigheid stroom aftappen dan zijn er speciale stopcontacten met een afsluitbare klep. En dat is natuurlijk ook handig als er (kleine) kinderen rondlopen.

Lees ook:

Heb jij al een stopcontact buiten?

Foto: Pixabay
Dit artikel is in stand gekomen middels een samenwerking

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics