Thuisleven.com
Jo Simmons Mijn superslimme ik
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > ‘Mijn superslimme ik’ van Jo Simmons

‘Mijn superslimme ik’ van Jo Simmons

Na de de populaire boeken Broer te ruil! en Mijn verjaardag gaat niet door! komt Jo Simmons met een gloednieuw, hilarisch avontuur ‘Mijn superslimme ik’.
De humoristische boeken van Jo Simmons verleiden zelfs de terughoudende lezers om te gaan (en te blijven) lezen!

Mijn superslimme ik

Cornelis doet mee aan Junior Mega Brein, een populaire kennisquiz voor geniale wonderkinderen. Hij is vastbesloten te winnen, alleen is er één klein probleem: hij is helemaal geen geniaal wonderkind. Gelukkig is zijn zus Minerva superslim en heeft zij al talloze kenniscompetities gewonnen. Cornelis hoeft dus alleen maar haar brein te stelen. Hoe moeilijk kan dat nou zijn?

Onze leeservaring

Bij het lezen over geniale kinderen horen woorden als kwantum-fysicaboek. Dat is even wennen voor de jonge lezer, maar spreekt wel erg tot de verbeelding. De illustraties ondersteunen per hoofdstuk het verhaal en geven het invulling met gebruik van tekst.
Wat ik zo knap vind aan Jo Simmons is dat je je als lezer altijd wel met één van de personages kunt identificeren. Ook zijn haar boeken geschikt voor jongens én meisjes. Dat is zeker wanneer je beide exemplaren in je huishouding of klaslokaal hebt een pre. Helemaal in de tegenwoordige tijd.

Boekinformatie

Titel: Mijn superslimme ik
Auteur: Jo Simmons
Illustraties: Nathan Reed
ISBN: 9789463850346
Prijs: €17,99
Leeftijd: 8+

Broer te ruil!

Jo Simmons Broer te ruil!Iedereen droomt weleens van een leukere broer of zus. Maar voor Jelle wordt deze droom opeens een mogelijkheid met Broederruil.com! Wat is nou een beter idee dan het vervangen van zijn stomme broer Ted door een supercoole broer?
Maar het vinden van een perfecte broer is nog niet zo makkelijk, ontdekt Jelle, wanneer Broederruil hem een meute bizarre vervangers stuurt: eerst een zeemeerjongen, dan een broer die door zeekatten is opgevoed en dan ook nog eens de geest van Henry de Achtste! Wie zal de volgende zijn? Opeens lijkt Ted toch niet zo erg. Maar kan Jelle hem ooit nog terugkrijgen?

Mijn verjaardag gaat niet door!

Tom kan niet wachten tot hij jarig is! Dit jaar is het zijn Geluksverjaardag, dus het zal een onvergetelijke dag worden! Maar na een paar ongelukjes – zo wordt de chihuahua van zijn oma geplet door een varken dat van het dak valt – besluiten zijn ouders dat zijn verjaardag niet doorgaat. Dat kan Tom niet laten gebeuren! Hij zet alles op alles om zijn verjaardag tóch door te laten gaan. Zal het hem lukken?

Lees ook:

Heb je al een boek van Jo Simmons gelezen?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

40 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics