Mediawijsheid WWW.wat? 8+
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Mediawijsheid WWW.wat? 8+

Mediawijsheid WWW.wat? 8+

De Week van de Mediawijsheid is net achter de rug. Het jeugdboek WWW.wat? is tijdens deze belangrijke week omtrent internetgebruik verschenen en wordt ingezet als prijs voor de scholenwedstrijd. Dol op prijzen als wij zijn, nemen we contact op met de uitgever en mogen ook wij onze lezers verblijden, maar daarover later meer.

De Week van de Mediawijsheid

Het om leren gaan met media en internet is een hot topic in het nieuws en Jeugdjournaal. En trouwens niet alleen van belang voor kinderen. Ook ik als ouder krap mezelf regelmatig onder de kin en heb wel eens een verkeerde inschatting gemaakt. Op Mediawijzer.net wordt allerlei nuttige informatie gebundeld en zij zijn ook degene die de Week van de Mediawijsheid al voor de 8e maal hebben georganiseerd.

WWW.wat?

Deze toonaangevende instantie heeft het boek WWW.wat? doorgenomen en aangevuld met als resultaat een compleet jeugdboek voor acht plussers over mediawijsheid. Het boek van Jane Baer- Krause en Kristine Kretschmer staat bol van de antwoorden op 70 vragen van kinderen over internet. Onderwerpen als phising, sexting en nep nieuws komen aan bod. Ideaal om als ouder eens samen met je kind(eren) door te bladeren of om op te nemen in de mediatheek van school.
Jan von Holleben heeft als fotograaf-kunstenaar de kinderen met ondersteunende voorwerpen op de gevoelige plaat gezet om zo het onderwerp inzichtelijk te maken. Naast informatief, educatief is het WWW.wat? ook beeldend een waar kunstwerk geworden.

Lees ook:

Lees meer over cyberpesten bij Marstyle.

Hoe maak jij je kind mediawijs?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

24 reacties

 • Lijkt me erg leuk om met mijn dochter (bijna 9) dit boek door te nemen. Ze kijkt graag ‘vlogs’, iets dat ik niet ken uit mijn eigen jeugd.

 • Afgelopen week heeft mijn meisje de telefoon mee naar school gehad omdat ze het hierover gingen hebben. Ik sla deze winactie graag over 🙂

 • Wat een enorm handig boek! Ikzelf zou wel wat meer over phising willen weten. Maar mijn dochter is nog een ‘groentje’ met het www. Dus ik doe graag mee.
  Volgen doe ik via Facebook en Twitter.

 • ik doe mee, wil graag weten hoe je veilig en verstandig je kind kan laten surfen ..naar alles wat ze “echt” willen opzoeken.

 • Een handig boek voor de ouders op mijn basisschool. Er wordt veel gebruik gemaakt van het internet en ook kinderen vertellen er dagelijks vanalles op te doen. Het is wel goed om bewust te worden welke gevaren internet ook heeft….

 • Mijn dochter van 9 is al redelijk media wijs, ze chat niet met mensen via de media kanalen, maar ik als ouder ben erg benieuwd of dit stand zal houden, op mijn vraag of ze wist wat bijvoorbeeld snapchat was (dat wordt hier niet gebruikt) wist ze me een juist antwoord te geven, ze weten al meer dan wij soms. Heel graag zou ik met dit wijsneusje dit boek willen doornemen om haar een goed beekd te kunnen geven van het “grote boze internet”

 • Onze oudste begint langzaam aan op internet te “struinen” ik merk dat de middelste er snel achteraan gaat komen. Uiteraard kijk ik me over hun schouders en stuur bij. Ik ben wel benieuwd naar de vragen/antwoorden in dit boek zo zou ik mijn kids ook voor kunnen zijn…

 • Het ideale boek voor mijn leerlingen in het buitengewoon secundair onderwijs. Ze zijn heel veel bezig met internet en sociale media.

  Vooral het veilig online bewegen is belangrijk!!!

 • Interessant boek, wil ik graag lezen.
  Kan ik begrijpen waar mijn kleinkinderen mee te maken krijgen op het internet.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 • Ideaal voor mijn neefje van 9 die net is begonnen met surfen op internet. Hier zal hij zeker iets aan hebben ( en ik misschien ook wel)

 • Tijdens het maken van zijn werkstuk voor school over columbus vroeg mijn zoon (10) waar hij moest beginnen met zoeken, omdat er zoveel websites naar voren kwamen. Uiteindelijk hebben we voor boeken gekozen omdat het te onoverzichtelijk was voor hem en het internet gebruikt voor de filmpjes en plaatjes, maar zijn vraag is, waar begin je met het zoeken van de juiste informatie in begrijpelijke(kinder)taal?

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics