Selecteer een pagina

De Week van de Mediawijsheid is net achter de rug. Het jeugdboek WWW.wat? is tijdens deze belangrijke week omtrent internetgebruik verschenen en wordt ingezet als prijs voor de scholenwedstrijd. Dol op prijzen als wij zijn, nemen we contact op met de uitgever en mogen ook wij onze lezers verblijden, maar daarover later meer.

De Week van de Mediawijsheid

Het om leren gaan met media en internet is een hot topic in het nieuws en Jeugdjournaal. En trouwens niet alleen van belang voor kinderen. Ook ik als ouder krap mezelf regelmatig onder de kin en heb wel eens een verkeerde inschatting gemaakt. Op Mediawijzer.net wordt allerlei nuttige informatie gebundeld en zij zijn ook degene die de Week van de Mediawijsheid al voor de 8e maal hebben georganiseerd.

WWW.wat?

Deze toonaangevende instantie heeft het boek WWW.wat? doorgenomen en aangevuld met als resultaat een compleet jeugdboek voor acht plussers over mediawijsheid. Het boek van Jane Baer- Krause en Kristine Kretschmer staat bol van de antwoorden op 70 vragen van kinderen over internet. Onderwerpen als phising, sexting en nep nieuws komen aan bod. Ideaal om als ouder eens samen met je kind(eren) door te bladeren of om op te nemen in de mediatheek van school.
Jan von Holleben heeft als fotograaf-kunstenaar de kinderen met ondersteunende voorwerpen op de gevoelige plaat gezet om zo het onderwerp inzichtelijk te maken. Naast informatief, educatief is het WWW.wat? ook beeldend een waar kunstwerk geworden.

Lees ook:

Lees meer over cyberpesten bij Marstyle.

Hoe maak jij je kind mediawijs?

Geverifieerd door ExactMetrics