Thuisleven.com
Bas-educatie- met illustraties van Dagmar Stam
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Bas educatie met illustraties van Dagmar Stam

Bas educatie met illustraties van Dagmar Stam

Op de basisscholen worden deze prentenboeken veel gebruikt, vooral in de kleutergroepen: ‘Ik ben Bas’, ‘Bas, ga je mee?’ en “Bas, waar ga je heen?’ De Bas educatie prentenboeken zijn niet alleen bedoeld voor op school, maar ook thuis kunt u met uw kind aan de slag met deze prentenboeken.

Bas-educatie

In elk van de boeken staan grote tekeningen. De situaties op de tekeningen passen en sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen. Onderaan elke tekening zijn een aantal kleine elementen van de grote plaat afgebeeld. Met behulp van de volwassene kan het kind deze kleine plaatjes opzoeken in de grote tekening. Hiermee wordt de taalontwikkeling gestimuleerd en de woordenschat vergroot.

Bij elk deel hoort ook een praktische handleiding. Bij elke plaat hoort een verhaal die in de handleiding beschreven staat. Deze kunt u voorlezen terwijl uw kind naar de plaat in het boek kijkt. Ook staan er enkele vragen bij, een liedje, een spelletje en andere suggesties. Hierdoor hebben de prentenboeken een speels en educatief karakter.

Ik ben Bas

Dit prentenboek is bedoeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Enkele thema’s die in dit boek aan de orde komen zijn: ik en mijn familie, hier wonen wij, eten, de keuken en andere ruimten in huis en de supermarkt. In de handleiding staat bij elke plaat een verhaal om voor te lezen en vragen bij het verhaal en de afbeelding. Ook staan er liedjes, versjes en taalspelletjes bij.

Bas, ga je mee?

Dit boek is voornamelijk bedoeld voor kinderen van 4-6 jaar. De thema’s dit in dit deel aan bod komen zijn bijvoorbeeld: de school, het schoolplein, de dierentuin, de groentetuin, de kledingzaak, de kerk, het bos, het strand, de verjaardag, het station, de speelgoedwinkel, de markt, het ziekenhuis, de tandarts, de speeltuin en de verhuizing. In de handleiding staat bij elke plaat een verhaal om voor te lezen en vragen hierbij. Ook staan er liedjes, opzegversjes en taalspelletjes beschreven. En er worden suggesties van prenten- en voorleesboeken bij het thema gedaan.

Bas, waar ga je heen?

Dit boek is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: vakantie in de bergen, de rommelmarkt, pannenkoekenrestaurant, de camping, de hei, het postkantoor, de bouwplaats, de dierenwinkel, de muziekwinkel, de bakkerij, de bibliotheek, het warenhuis, bij de sloot, de kinderboerderij, koninginnedag en de schoolreis. In de handleiding staat bij elke plaat een verhaal om voor te lezen en vragen bij het verhaal en de plaat. Ook staan er opzegversjes en taalspelletjes bij. En ze geven suggesties voor prentenboeken en voorleesboeken bij het thema.

Onze mening

Wij hebben veel plezier van deze boeken. Elin kijkt hier graag in en luistert vol interesse naar het bijbehorende verhaal terwijl ze naar de plaat kijkt. De prenten van zijn voor haar heel herkenbaar en de thema’s passen goed bij haar belevingswereld. De platen zijn ook duidelijk en realistisch getekend door Dagmar Stam. Er valt ontzettend veel te zien, te ontdekken, te leren en te doen. En zo zijn deze boeken niet alleen heel geschikt voor het basisonderwijs, maar zeker ook voor thuis gebruik. De handleiding is echter wel noodzakelijk om zo meer diepgang te krijgen.

De Bas educatie boeken zijn o.a. online te koop en kosten € 12,50 per stuk en de handleiding kost € 3,25 per stuk.

Lees ook:

Zou jij de prentenboeken van Bas Educatie thuis samen lezen?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics