Selecteer een pagina

“Omdat mijn computer het toch niet deed had ik alle tijd om me te storten op de pertinenties van Polly Dewit. Neem er de kerstvakantie bij en een huisje op een recreatie park en je boek is zo verslonden. Althans dat was de bedoeling, in plaats daarvan heeft mijn vader het boek ook gelezen. Gaf me tijd om lekker met de kinderen spelletjes te doen, waar de vakantie ook voor bedoeld is. Het voordeel van het meenemen van het boek is dat ook mijn vader zijn mening kan geven over dit boek. Mannen lezen een boek als dit denk ik toch anders.

Pertinenties

Het voorwoord van compagnon Gerda Dendooven vertelt de achtergrond van Polly en waarom zij de verhalen gebundeld heeft. Het is echt een verhalen bundel, ideaal voor in de trein als je bijna bij het station bent of niet zo ver hoeft. Je kan ieder moment stoppen en zit niet midden in een goed spannend verhaal. Niet dat de verhalen niet leuk zijn, maar het zijn echt haar hersenspinsels en geen romantische komedie of zo.

Verhalenbundel

Het bestaat uit allerlei verhalen over mensen die Polly ziet, sommige die ze kent of helemaal niet kent. Ze observeert, beschrijft en geeft er een soms humoristische spin aan. Het is lastig om een echte inhoud van de verhalen te geven. Het gaat over van alles, over vrouwen van 40 die in hun hart nog meisjes van 13 zijn, maar ook over politiek. Verhalen over ouder worden en erop aangekeken worden, vooral veel over mannen perikelen en hoe er in verschillende kringen mee om wordt gegaan. Je krijgt een andere kijk op hoe verschillende mensen in het leven staan en je kan daar uit halen wat je wil. Ze is Belgische en dus is het voor ons Hollanders soms even nadenken over welk woord wij voor zaken zouden gebruiken om het goed te begrijpen. Maar zit je er eenmaal goed in dan kan je met het boek goed lachen.

Mening

Dit is wat mijn vader ervan vindt: een grappig, fijn leesbaar boek met allerlei insteken waar je als gewoon mens niet aan zou denken. Helemaal gespeend van wetenschappelijke onderbouwing en daardoor gemakkelijk te lezen.

Pertinenties van Polly Dewit  is een hardcover en telt 224 pagina’s. De letters zijn lekker groot, de pagina’s snel uitgelezen, de verhalen niet te lang. Het boek valt onder de noemer romans en literatuur. Het boek is uitgebracht in november 2016 en te koop voor €19,95.

Lees ook:

*Voor deze recensie heb ik een boek exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics