Thuisleven.com
Leren lezen met Nana van het Roversbos
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Leren lezen met Nana van het Roversbos 6+

Leren lezen met Nana van het Roversbos 6+

Nana van het Roversbos, bij de fans allang bekend, woont in het Roversbos van de drie rovers: Niek, Viek en Riek. Ze maken daar van alles mee met tante Dora en de dieren uit het bos.

Nana van het Roverbos- Een pluim voor haar

Ook in ‘Een pluim voor haar’ waar Egeltje al haar stekeltjes verliest. Daardoor heeft ze het koud. Nana belt snel dokter Das en die stuurt de bosbewoners op pad om HET RECEPT tegen VERLIES van STEKELTJES te kunnen maken. Tellen jullie even mee: tien takjes taxus, één bosje lavendel, één mandje bosaardbeien, twee mandjes rode besjes, drie mandjes blauwe bosbesjes, één liter kruidensap en vijf lepels van het ‘Geheim Poeder’. Egeltje moet driemaal per dag een lepeltje hiervan nemen. Dat is heel inzichtelijk gemaakt door drie getekende klokken. De bewoners uit het Roversbos zijn allemaal erg lief voor het kale Egeltje. Ze schrijven blaadjes vol met berichtjes, die ze in een Lieve-Woorden-Doosje stoppen. Als Egeltje nu niet snel beter wordt, dan weet ik het ook niet meer.

Leren lezen

Het verhaal is goed samen te lezen door de dik gedrukte woordjes voor de beginnende lezer. Zo kan je samen afwisselen en wordt het leren lezen een leuke bezigheid. Het aantal te lezen woorden valt wel iets tegen voor dit niveau.
Naast een prachtig verhaal zijn er veel extra’s, tenminste voor degenen die het willen zien. Denk aan tellen, letters leren, klok kijken en er zijn twee pagina’s vol met opdrachten. Tenslotte ook nog het RECEPT VOOR WAFELS en “Hoe maak je een Lieve- Woorden-Doosje” knutselopdracht. Het lijkt in zijn totaliteit wel een doeboek voor vakantietijd.

Boekinformatie

Een pluim voor haar
Auteur: Ann Lootens;
Illustrator: Emilie Timmermans;
Uitgever: Clavis Books;
ISBN13: 9789044826609.

Lees ook:

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics