Selecteer een pagina

Op 23 mei dit jaar is de Siberische tijger Angara bevallen van drie jongen: Aïda, Radames en Amneris. Vandaag, 12 juni 2019, werden ze voor het eerst aan het publiek tentoongesteld. En wij van Thuisleven.com werden uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Lees snel verder om meer te weten te komen over vader, moeder en de welpjes die leven in de Beekse Bergen.

Vader die eten krijgt

Europees fokprogramma

Siberische tijgers (Panthera tigris altaica) worden ook wel armoetijgers genoemd. Omdat er nog maar 500 tijgers, waarvan 300 in Europa, in het wild leven, is er een fokprogramma gestart om de diersoort te redden. Naast de 500 tijgers in het wild, leven er ook 500 verspreid over verschillende dierenparken in de wereld. Twee van deze grootste katsoorten ter wereld zijn Angara (moeder) en Yarko (vader). Die dit jaar dus drie prachtige welpjes op de wereld hebben gezet.

Moeder met eten in haar bek.

Kraamvisite

De drie jonge tijgers zijn vernoemd naar de hoofdkarakters uit het openluchtconcert Aida in Concert. Aida in Concert is een musicalconcert dat plaats vind tussen 20 en 30 juni op het terrein van Autotron in ‘s-Hertogenbosch. Hoofdrolspelers April Darby (Aida), Willemijn Verkaik (Amneris) en Freek Bartels (Radames) zijn vereerd dat de babytijgers naar hen zijn vernoemd. Ze zijn vandaag langs geweest om vader en moeder te feliciteren en mochten als eerste de welpjes bekijken. Dat onder het genot van een beschuit met tijgervlokken…

Van links naar rechts: Willemijn, Freek en April

Aïda, Radames en Amneris

Helaas wilden moeder en welpjes niet iedereen begroeten en moeten wij nog even wachten tot we prachtige shots kunnen maken van de drie jonge Siberische tijgers. Gelukkig hebben we wel vader en moeder vast kunnen leggen.

Lees ook:

Wat is jouw mening over dergelijke fokprogramma’s?

Geverifieerd door ExactMetrics