Selecteer een pagina

In de grote Kinderboeken groep op Facebook delen we onze recensies en lezen actief mee. Onlangs heb ik twee boeken gewonnen in de groep en bleek er interesse in een recensie over Jolien en Jef- De vergeetachtige oma.

De vergeetachtige oma

Jolien is aan het verhuizen naar een ander huis bij haar oma in de buurt. Ze ontmoet al snel nieuwe vrienden. Jef bijvoorbeeld, zijn vader heeft een garage die het onderhoud van de auto van Oma verzorgd. Oma is dol op haar blauwe autootje en noemt deze Koba.
Dan is de auto niet meer te repareren en vat Jolien het plan op om deze in haar tuin te plaatsen. De nieuwe, bemoeizuchtige buurman is hier niet zo blij mee en laat dit duidelijk weten. Wanneer oma steeds vergeetachtiger wordt, dan gaat ook zij verhuizen. Helaas mag haar kat Rommel niet mee. Oma is erg verdrietig, eerst haar auto kapot, dan verhuizen en leven zonder Rommel. Jolien en Jef verzinnen hier iets op. Dan lopen ze weer de buurman tegen het lijf en krijgt het verhaal een verrassende wending.

Onze mening over Jolien en Jef

Het is een dik boek van ruim 200 bladzijdes. De tekst is ruim opgezet met veel regelafstand en zonder leesbril te lezen. De pentekeningen zijn eenvoudig en ondersteunen het verhaal. Geschikt voor kinderen in de middenbouw.
Jolien en Jef spreken hun leeftijdsgenootjes aan. Het zouden je eigen buurkinderen kunnen zijn. En wie kent er nou geen vergeetachtige oma of bekende uit zijn buurt? Voor ons veel herkenning en gelukkig loopt het avontuur goed af met een verrassende twist.

Boekinformatie

Jolien en Jef- De vergeetachtige oma
Jolanda Zuydgeest
Godijn Publishing mei 2019
ISBN 978-94-92115-94-2

Lees ook:

Heb jij wel eens een (kinder)boek gewonnen?

Geverifieerd door ExactMetrics